3 op Reis

Dominica

Dominica is een eilandje in het Caraïbisch gebied. En ligt tussen Guadeloupe en Martinique. Voor veel reizigers is het Caribische eiland Dominica nog een vrij onbekende bestemming. Maar midden in dit met regenwoud bedekte eiland kun je heerlijk vertoeven in een 'ecolodge' waar vrijwel alles recht uit de natuur wordt gehaald. Een ecobestemming pur sang! 
Breng je een bezoekje aan Dominica dan moet je zeker even net als 3 op Reis de schimmige mangrovebossen en idyllische watervallen gaan bekijken. Vooral deze laatste zijn echt geweldig mooi en een must see! Dominica is dan ook vooral een eiland om te relaxen en te genieten van de mooie natuur!
De natuur is er ruig. En het oosten vind je een tropisch regenwoud. Daar zijn super veel verschillende riviertjes. Zes verschillende slapende vulkanen. En heel veel tropische planten en fruitbomen.
Naast de schitterende natuur. Valt er ook genoeg cultuur te snuiven op Dominica. De hoofdstad Roseau erg toeristisch is. Maar daarbuiten is de cultuur van de Rastafa’s. De mensen van deze beweging hebben een bijzondere manier van leven. Waarbij liefde, de natuur en reggae centraal staat. En natuurlijk hebben ze ook vaak dreadlocks. De slavernij heeft ook op dit eiland zijn sporen achtergelaten. Door de jungle loopt en trap. Met de hand uitgehakt door de slaven. Indrukwekkend en bijzonder om te zien.
En zoals alle Caraïbische eilanden. Is het strand hier ook een must. Eentje die je zeker moet bezoeken is Champagne Beach. Door de continue stroom van gasbellen ‘bubbelt’ het water. De zee is hier super helder. En dat betekent geweldig snorkelen! Hampstead Beach en Pointe Bapiste zijn ook leuke stranden. Heel vet om ook te doen: rivier tuben. Of badderen in een warmwaterbron. 
Eten
Rondom het eiland zijn rijke visgronden te vinden en dus draait het, zoals op zoveel eilanden, ook op Dominica veelal om vis. Vrijwel ieder restaurant bakt, grilt of frituurt de meest heerlijke vismaaltijden en dit gaat vaak gepaard met verse groenten. Het doet enigszins Grieks aan, alleen dan zonder de tzatziki. Ook zijn kikkers hier een ware delicatesse.
Uiteten? Ga dan naar The Banana Tree. Heerlijk verse gerechten. En bij Guiyave kun je lekker lunchen. Ze serveren daar Caraïbische specialiteiten. Maar ook hebben ze een enorme hoeveelheid aan lekkere taartjes en cakejes. Ook Miranda’s Corner is een aanrader. Wil je uiteten op een prachtige plek? Ga dan naar Palisades Restaurant. Hier heb je een supermooi en romantisch uitzicht over de kustlijn.
Een lekker lokaal drankje is kruidige rum. Gemaakt met kruiden zoals anisette, “nanny”. En “pweve”, limoengras. Een tijd lang waren de “Mountain Chickens” ook erg populair. Dit waren grote kikkers. Helaas kun je ze nu niet meer proeven (als je dat had gewild). Door een schimmelziekte. En ook doordat er teveel op werd gejaagd. Is het aantal enorm afgenomen.
Als je de bloemetjes buiten wilt zetten op Dominca hoef je eigenlijk alleen maar de muziek te volgen. Vaak kom je dan uit op het strand, hier worden namelijk de meeste feestjes gegeven.
Vervoer
Een retourticket Amsterdam-Dominica kost je minimaal €1200,-, je bent dan zo'n twaalf uur onderweg. Geen goedkoop kort vluchtje dus maar eenmaal aangekomen zeker wel de moeite waard. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Januari t/m april
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Oost-Caribische Dollar
Taal: Engels, Frans & Creools
dominica.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.