Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Curaçao

Curaçao & Bonaire worden vaak onder één noemer genoemd, maar eigenlijk zijn het twee hele andere eilanden. Allebei ook met een eigen karakter ook. Zo is Curaçao sinds 2010 samen met het onbewoonde Klein Curaçao een eigen land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Terwijl Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland is. Maar allebei de eilanden zijn super chill als je op zoekt bent naar een relaxte vakantie.
Curaçao staat bij de meeste mensen bekend als dé zon, zee & strand bestemming. En terecht, maar gelukkig is er nog wel meer te doen op het eiland. Zou heeft het eiland een paar culture toppers . Bijvoorbeeld eeuwenoude indianengroten, het Christoffel Park of natuurlijk de hele dikke onderwaterwereld. Genoeg te doen dus als je even klaar bent met het relaxen op het strand. 

Op Bonaire is ook genoeg te doen, maar wij wat wij zeker aanraden is om het water even in te duiken. Je kan hier bijvoorbeeld zwemmen met schildpadden en sowieso geweldig snorkelen. Wat veel mensen niet weten is dat Bonaire een zeer groene bestemming is. Sowieso kun je naar Bonaire vliegen met een greenseat , kom je helemaal in de juiste manier aan!
Eten
Op Curaçao kan je in elk hotel eigenlijk wel goed eten. Maar dat is natuurlijk niet elke dag leuk, gelukkig kun je ook bij genoeg andere tentjes heel goed terecht. We zijn er zelf helaas niet geweest, maar van iedereen horen wij dat Landhuis Misje hét restaurant van het eiland is. Let wel op dat je niet op zondag of dinsdag binnenloopt want dan sta je voor een gesloten deur.

Ook de Wine Cellar  en Fishalicious  zijn heel goed te doen. Wil je net als Geraldine een stukje Leguaan proberen, dan moet je naar Jaanchies . Dit is namelijk de enige plek waar je deze "boomkippen" legaal kunt eten! Uitgaan op Curaçao is ook heel goed te doen, dit is tenslotte de reden waarom veel mensen hierheen komen! De beste plekjes staan hier in een heel handig lisjtje voor je klaar!

Het beste restaurantje van Bonaire is zonder twijfel At Sea in Kralendijk. Aan de zee en dus dé plek voor de lekkerste vismaaltijden. Zelf vonden wij Norca's Deli Cafe  heel fijn! Als je op zoekt bent naar een druk nachtleven kan je beter op Curaçao blijven, op Bonaire hangt namelijk ook in de late uurtjes een relaxt sfeertje. De hotels en resorts hebben wel uitgebreide entertainmentshows voor hun gasten, maar of je daar nou blij van moet worden!
Vervoer
Een directe vlucht naar Curaçao duurt zo'n 11u en kost ongeveer €700,-. Op het eiland is het wel lekker om een auto'tje te huren als je het hele eiland wilt verkennen. Het zelfde geldt trouwens voor Bonaire!
Goed om te weten
Beste reistijd: Hele jaar door
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Antilliaanse Gulden
Taal: Nederlands, Engels, Papiamens & Spaans
curacao.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.