Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Cotswolds

Groene heuvels zo ver je kan zien, schattige dorpjes en een heerlijk rustig boerenlandleven. Het Engelse platteland tussen Oxford en Bristol, ook wel bekend als de Cotswolds, lijkt zo uit een ansichtkaart te komen. De idyllische dorpjes en glooiende heuvels lenen zich uitstekend voor een paar daagjes ontspannen. Het lijkt hier soms alsof de tijd heeft stilgestaan. Wil je je een echte lady of sir voelen? Ga naar een  country fair , bezoek een eeuwenoud kasteel of maak een ritje op een paard.  
In schilderachtige dorpjes zoals Stanton en Chipping Campden vind je knusse pubs, oude cottages en kronkelige straten. Het zijn pittoreske locaties voor een paar dagen ertussenuit. Veel van de  rich and famous van Londen hebben hier daarom een tweede huisje om te ontsnappen aan het stadsleven. Dat is dan ook te merken aan de vele spa’s, hotels, golfbanen en poloclubs. Toch voelt het hier niet pretentieus. De Britten delen hier namelijk graag de authentiek Britse sfeer die hier hangt.  
In schilderachtige dorpjes zoals Painswick en Chipping Campden vind je knusse pubs, oude cottages en kronkelige straten. Wat je zoal kunt doen om het boerenleven te ervaren? Je kan een klassieke auto huren voor een mini-roadtrip. Of maak diezelfde route maar dan te paard! Bezoek een kasteel voor een afternoon tea in de koninklijke tuinen of kijk je ogen uit op een coutry fair. De actievere reiziger kan ook een poging wagen op de golfbaan of een wandeling maken door de groene heuvels. 
Eten
Het eerste waar je natuurlijk aan denkt bij dit romantische platteland van Engeland is een high tea, of een  afternoon tea zoals zij het noemen. Uitstekende locaties hiervoor zijn The Greenway Hotel of Lucy’s Tearoom. Verder is het onmogelijk om de gezellige, Britse pubs te ontwijken. Genoeg keuze dus voor een  pint en een lekkere pub maaltijd! Onze favorieten? The Village Pub in Barnsley, The Ebrington Arms in Chipping Campden en The Lamb Inn in Great Rissington. Wat opvalt in dit gebied is dat veel hotels ook een eigen pub of restaurant hebben. Heel handig, want na een lange dag wandelen of fietsen hoef je dan eigenlijk de deur niet meer uit. Kruip met een biertje of glaasje wijn en een goed boek naast de open haard en kom volledig tot rust! Vaak kan je hier ook een hapje eten. 
Voor een niet-typisch Britse maaltijd moet je iets beter zoeken, maar het is zeker niet onmogelijk. Zo kun je in de Spice Lounge in Burford terecht voor gerechten uit India en Bangladesh. Goede Spaanse tapas vind je bij Cotswolds88 in Painswick en Bangkok Kitchen in Cheltenham stilt je  cravings naar Thais. De Japanse gerechten van KIBOUsushi zijn niet alleen ontzettend lekker, maar doen het ook ongetwijfeld goed op je Instagram… 
Vervoer
Vanuit Nederland sta je binnen een paar uur op het Engelse platteland. Je kan vliegen naar Bristol en vanaf daar verder reizen, maar dat is een vrij prijzige optie. Een goedkopere optie is de trein vanuit Nederland. Ook leuk: met de auto op de ferry! Dat geeft je ook gelijk veel vrijheid tijdens je tripje. Hoewel de busverbindingen prima zijn, is het hebben van je eigen auto toch ook wel heel prettig. Hierdoor ben je namelijk niet afhankelijk van openbaar vervoer en kan je zelf bepalen hoe je je dagen indeelt! 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Britse Pond
Taal: Engels
Cotswolds

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.