Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Costa Rica

Costa Rica is een klein land in Midden-Amerika. Het is maar anderhalf keer de oppervlakte van Nederland en overal vind je prachtige natuur en geweldige stranden. Je kunt er fantastisch kanoën of door de natuur wandelen. Je spot hier allerlei vogels en beschermde dieren spotten. Verder heeft het land veel rivieren, vulkanen, nationale parken. Avonturiers en natuurliefhebbers kunnen zich hier heel goed vermaken, maar ook als je wilt ontspannen aan het strand zit je hier goed. 
In Noord-Costa Rica bezoek je het Caño Negro Wildlife Refuge, een prachtig gebied vol dieren, jungle en rivieren. Hier kun je waanzinnig kanoën of een boottocht maken met een gids. Rij verder naar de Rancho Margo Eco Lodge, soms door water en soms over wegen. Op een schitterende locatie vind je een duurzaam hotel inclusief restaurant. Het is hier niet alleen supermooi, maar je helpt ook een beetje mee aan een beter milieu.
Eten
Rijst, bonen en maïs zal je veel terugvinden op je bord. De gerechten zijn simpel maar erg lekker! Koffie is een geliefde specialiteit van de Costa Ricanen. Vaak krijg je hier iets zoets bij. De locals drinken veel rum en Cicique, het lokale drankje. De meeste restaurants vind je bij de hotels, maar er zijn ook wat lokale tenten die hun eten op of naast de straat verkopen.
Wil je uitgaan in Costa Rica? Vooral in de grote steden ben je dan aan het juiste adres. In de kleinere dorpen is het wat rustiger, maar zelfs daar zijn kleine bars met goede muziek. 
Vervoer
Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 15 uur naar de hoofdstad San José. De prijzen voor tickets zijn sterk afhankelijk van het moment waarop je boekt en vliegt. In het land zelf kun je makkelijk zelf rijden. Rij over de ruige wegen of boek een auto met chauffeur die je door het hele land brengt. Wil je echt de mooiste plekjes ontdekken? Dan kun je het beste met een bootje, kano of te voet gaan.
Goed om te weten
Beste reistijd: Januari t/m maart
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Colón
Taal: Spaans
costa-rica.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.