3 op Reis

Cornwall - Newquay

Het Engelse surfparadijs Cornwall en het naastgelegen Devon liggen op zo'n vijf uur rijden van Londen . Deze graafschappen staan bekend om de hoge golven en prachtige stranden. Met het milde klimaat zou je bijna vergeten dat je in Engeland bent. Dit is uiteraard wel enkel gedurende de zomermaanden het geval.
Het zuidwesten van Engeland is een wonderlijke omgeving. Het gebied bestaat uit zes verschillende graafschappen; Wiltshire, waar de beroemde stenen van Stonehenge staan; Gloucestershire, beroemd dankzij de Cotswolds , een verzameling van dorpjes waar prachtige cottages te vinden zijn; en Somerset en Dorset. De overige twee, Devon en Cornwall, liggen in de uiterste hoek en staan bekend om hun hoge golven en prachtige stranden. Dit is een waar surfersparadijs.
De kustlijn van Cornwall en Devon is met zijn lengte van 350 kilometer een waar golf- en kliffenspektakel. Met zijn milde klimaat voelt het zeer on-Engels aan. Langs deze kust liggen talloze pittoreske vissersdorpen, prachtige baaien en riviermondingen en chique badplaatsen. De kustlijn zelf bestaat uit vierhonderd stranden. Genoeg mogelijkheden dus om flink uit te waaien en heerlijk te ontspannen. Het leukste is om een auto te huren en in echte surfersstijl het gebied te verkennen. Rijd dan meteen even langs het Eden Project om in een prachtige botanische omgeving te ontspannen! Ook je tent opzetten in het Dartmoore National Park is een aanrader. Dit is gratis en mag overal in het gebied.
Eten
In Newquay kan je ondanks de Engelse gewoontes voortreffelijk eten. Omdat Newquay een vrij klein plaatsje is, ligt alles redelijk centraal. Het Newquayze leven speelt zich dan ook voornamelijk af op het strand en in het centrum. Voor traditionele fish and chips stap je binnen bij Mariners Restaurant. Nog meer typisch Engelse gerechten vind je bij Butchers Bistro.
Tussendoortjes eet je bij Cullens Brasserie. Ook op het strand kan je calorieën aanvullen, onder andere bij Fistral Beach Bar en The New Harbour Restaurant. Culinaire hoogstandjes scoor je bij The Land's End Restaurant and Bar en iets buiten Newquay in Watergate Bay bij Jamie Olivers Fifteen restaurant.
Het echte relaxte strandleven ervaar je in de Walkabout en The Lewinnick Lodge. Na het indrinken zoek je het echte nachtleven op in de discotheken: Berties O'Flannigan's en Sailors Arms.
Vervoer
Vanuit Amsterdam kan je het beste vliegen naar Newquay. Daarvoor moet je één keer overstappen. Vanuit hier kan je met een bus of een auto Cornwall bereiken.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei & juni
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Britse Pond
Taal: Engels
Dennis in het Zuidwesten van Engeland_1239013188.png

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.