Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Chiang Mai

De meeste toeristen kennen Thailand van de mooie stranden in het zuiden van het land. Maar het bergachtige noorden is ook een prachtige regio, vanuit Chiang Mai kan je deze heel fijn verkennen. Ook de stad zelf heeft meer dan genoeg bezienswaardigheden, zoals bijzondere tempels.
De bijzonderste manier om de jungle te verkennen is via een twee kilometer lange brug door de boomtoppen van het regenwoud. Hier kan je ook een olifantenziekenhuis bezoeken. Hiken door een van de wonderschone natuurparken is ook zeker een aanrader. En als je dan terugkomt in de stad kan je jezelf heerlijk trakteren op een Thaise massage. Ben je in februari in Chiang Mai? Ga dan zeker naar het bloemenfestival.
Eten
Ga naar Muan Baan voor een goed begin van je dag! Tussen 17.00 en 22.00 uur stroomt Suthep Road vol met eetstallen, waar je simpele maar lekkere gerechten koopt voor een habbekrats. Wil je toch liever zitten? Eet dan bij Gekko Garden Bar, Sailomjoy of bij Sila-Aat.
Kan je even geen rijst of noodles meer zien? Eet een lekkere steak bij Chiangmai Saloon, zet je tanden in een Mexicaanse wrap bij El Toro Restaurant of eet je buik rond aan sushi van de Kanson Sushi Bar.
Vlakbij de universiteit van Chiang Mai staan tal van kroegen, waar je wat kan drinken en aan de praat raakt met een jongere generatie Thai. BangRak is doordeweeks een kroeg. In het weekend schuiven ze alle tafels en stoelen aan de kant en wordt het omgetoverd in een club. Engelse Pubs vind je op bijna elke hoek in Chiang Mai. Drink je vertrouwde biertje in The Red Lion of the Olde Bell.
Vervoer
Na een uurtje of elf vliegen sta je op de Thaise bodem in Chiang Mai.
Neem een Songthaew (of bahtbus) om vervolgens op je plaats van bestemming te komen. Dit zijn dichtgemaakte pickup-trucks in verschillende kleuren. Een rode Songthaew heeft geen vaste route en brengt je dus overal naartoe. Wit, geel, blauw en groen staan voor vaste routes. Wit gaat naar het oosten, geel naar het noorden, blauw gaat naar het zuiden en de groene Sonthaews nemen je mee naar het noordoosten.
De tuk-tuk is ook een leuke en goedkope manier van reizen. Spreek van tevoren wel duidelijk een prijs af met de tuk-tukchauffeur.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Baht
Taal: Thais
chiang-mai.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.