3 op Reis

Charleroi

Charleroi staat bekend als een van de lelijkste steden ter wereld. Alhoewel de lelijkheid van Charleroi overheerst heeft de stad toch ook wel een hoop fijne dingen te bieden. Zoals bijvoorbeeld het prachtige oude stadhuis of de Belfort aan het zelfde plein. De tweede staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst. Verder is ook de Sint-Christoffelkerk een bezoekje waard wanneer je Charleroi bezoekt.
Charleroi was ooit een belangrijk industrieel centrum. Voor koolmijnen maar ook staalfabrieken waren hier op grote schaal te vinden. Nadat alle kolen waren opgegraven sloten ook de staalfabrieken en werd de stad al snel een goed voorbeeld van vergane glorie. Toch is Charleroi wel een bezoekje waard vanwege de arbeiderssfeer die in de stad hangt, de markt op het Karel II plein op zondagochtend is een aanrader!
Met Nicolas Buissart mee op stadssafari en verafschuwt worden door de lelijkheid van de stad is ook zeker iets waar je zeker weten niet teleurgesteld van zal raken.
Eten
In Charleroi is het voornamelijk de Franse keuken die overheerst. Waan je in Franse sferen in Cook-ies, Le Square Sud, La Tête de Boeuf en het La Mirabella. Of doe lekker rebels en ga op de Italiaanse toer in het II Duemo of wees lekker multiculti in Le Jardin de ‘Eden.
Het lekkerste bakkie koffie haal je bij Sumo. Hier kun je voor €1,- een geweldig espresso'tje halen. 
In Charleroi drink je s'avonds bier. En met een aantal biertjes achter de kiezen wordt een stad als Charleroi ook meteen een stuk aantrekkelijker. Je eerste, tweede, derde, vierde en wat maakt het uit, je tiende biertje drink je bij Le Luxembourg of La Sucrière. Wissel het af met een cocktailtje bij El Gringo en waggel door naar Le Butterfly om de avond al dansend af te sluiten.
Vervoer
Met de auto, de bus of de trein naar Charleroi, het kan allemaal want ver is het niet. Hier vind je meer informatie over vervoer naar en in Charleroi. Mocht je de auto pakken dan is het vanaf Amsterdam ongeveer drie uurtjes rijden.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Nederlands & Frans
belgie charleroi

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.