Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Champagnestreek

De Champagnestreek is zeer bekend vanwege het gelijknamige drankje maar veel minder bekend is dat je hier nog veel meer kunt doen. Zo is de streek ook de plek om een avontuurlijke reis te combineren met een culturele reis. Je kunt hier namelijk blopjumpen of wakeboarden op het Lac du Der. 
In de Champagnestreek is er een stad die er bovenuit steekt en dat is Reims. Deze historische stad heeft een lange geschiedenis en hierdoor een aantal super mooie bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Reims, kloosterkerk Saint-Rémi en de Romeinse boog Porte Mars. Ben je hier voor de Champagne en wat feest en niet voor de cultuur dan raden wij je aan de Mojito Gallery te bezoeken, een combi van een kunstgalerie en een skateshop! 
De Champagnestreek is de plek om een culturele trip te combineren met zomerse bezigheden!
Eten
Buiten Reims zijn er vele champagneboeren en barretjes te vinden maar de leukste vonden wij toch wel die van Philippe Brugnon in Rilly-la-Montagne en de champagnebar in een boomhut bij Verzy. Vooral die laatste waren wij fan van omdat het een tof barretje is die hoog in de bomen hangt. Hierdoor wordt natuur, champagne drinken en stijl perfect gecombineerd. 

Wil je wat meer verschillende champagnes proberen? Neem dan een tour door het gebied. Op deze manier ga je langs verschillende champagneproducenten en kan je dus alles proberen. Mocht je wat lekkers vinden dan wordt dit achter in de bus geladen of naar je huis in Nederland gestuurd. Helemaal top is het feit dat je rond wordt gereden waardoor je je dus geen zorgen hoef te maken over een glaasje meer of minder.
Het echte nachtleven ontbreekt in het grootste gedeelte van de Champagnestreek, al is er altijd wel een leuke bar te vinden in de kleine dorpjes. In Reims zijn er wel een aantal clubs waarvan de leukste volgens ons Le Soft is.
Vervoer
Vanaf Amsterdam is Reims zo'n 5 uur rijden met de auto. Reims heeft ook een vliegveld maar omdat het dermate dichtbij is, is het wel zo comfortabel om met de auto die kant op te gaan. Ben je ook nog een beetje mobiel eenmaal daar.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
champagnestreek.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.