Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Cabo San Lucas

In het uiterste zuidpuntje van ‘t Mexicaanse schiereiland Baja California ligt Cabo San Lucas. Het wordt door veel Amerikanen gezien als een van de mooiste badplaatsen van Midden-Amerika. En dat weten ze maar al te goed! Cabo San Lucas zit in de zomer bomvol met Amerikaanse studenten die daar hun Springbreak vieren. Dit doen ze met uitbundige feesten op het strand, in mooie clubs en op dure jachten die in de haven liggen. Ook rijke jetsetters komen graag in de Mexicaanse badplaats om hun vakantie te vieren. Naast de studenten en jetsetters kan je er ook beroemdheden tegenkomen. Zij vinden het heerlijk om op Cabo San Lucas te chillen en te feesten. Je begrijpt het al: het is een geliefde plek onder vele Amerikanen. 

Het drukke leven in het centrum van Cabo San Lucas draait vooral om seks en rock ‘n roll. De omgeving is daarentegen wat rustiger. Zo kan je net als Chris met een bootje de zee op om de omgeving te verkennen. Neem dan wel je snorkel mee want er is veel zeeleven te vinden in deze omgeving. Een andere aanrader is door te varen naar Lovers Beach. Dit strand grenst aan twee zeeën en bestaat uit twee delen: Lovers beach en Haters beach. De laatste ligt aan de Grote Oceaan en is vijf keer zo groot dan Lovers Beach. Het is er ook veel ruiger, dus je mag er niet zwemmen. Lovers beach ligt aan de Golf van California. Het is een stuk kleiner en een heerlijk strand om op te liggen! Je kan in Cabo San Lucas ook tours boeken om walvsissen te spotten! Die leven namelijk in het gebied en zijn vaak goed te zien in de periode van december tot en met april.

Op zo’n 30 minuten rijden van Cabo San Lucas ligt San José del Cabo. In tegenstelling tot Cabo San Lucas, staat deze kleinere badplaats bekend om haar rust. Hier hangt een ontspannen sfeer en vind je relaxte stranden. In San José del Cabo vind je veel koloniale architectuur. De stad is erg kunstzinnig en er zijn veel mooie plekken die je kan bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het culturele hoofdplein, de Mission of San José del Cabo kerk. De Plaza Mijares, een gebied met veel winkels, restaurants en kustgaleries, wil je ook niet missen. 
Eten
In Cabo San Lucas vind je veel gerechten met vis. Denk bijvoorbeeld vistaco’s: tortilla’s gevuld met gebakken vis, kool, guacamole en romige dressing. Ook de garnalencocktails zijn het proberen waard. Voor een lekkere lunch moet je naar restaurant Mis Sueños of naar de Happy Ending Cantina. De laatste is een populair restaurant én bar gelegen aan de boulevard.
Een ander typisch gerecht uit Cabo San Lucas is gerookte marlijn. Marlijn is een vissoort die op veel verschillende manieren gegeten wordt zoals in een taco, tortilla of bij veel groente. In de omgeving van Cabo San Lucas groeit veel rozemarijn. Het wordt daarom bij veel gerechten gebruikt. In restaurant Sunset Da Mona Lisa bijvoorbeeld eet je vis en steaks met rozemarijn. Je kan er genieten van een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de ‘Zee van Cortez’.

Net als in La Paz is het bekendste drankje Licor de Damiana. Dit is een likeur gemaakt van de Damiana plant, suiker en water. Dit drankje moet je zeker geprobeerd hebben als je in Cabo San Lucas of een andere badplaats op Baja California bent.
Vervoer
Cabo San Lucas heeft een eigen internationale vliegveld waar vluchten vanuit Los Angeles en Mexico City naartoe gaan. Ben je net als Chris met de auto op pad? Neem dan Highway 1. de snelweg die vanuit La Paz doorloopt naar San José del Cabo. Uiteindelijk komt die weg uit bij Cabo San Lucas. Ook Highway 19 gaat van La Paz naar Cabo San Lucas, via de westkust van ‘t schiereiland. Dit is een mooie weg met prachtig uitzicht over de zee. Ben je van plan om met een bus te gaan? Dan kan je opstappen in Tijuana, een stad helemaal in ‘t noorden van Baja California. Vandaaruit vertrekken veel bussen die het hele schiereiland over gaan.
Goed om te weten
Beste reistijd: Hele jaar
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Mexicaanse Peso
Taal: Spaans
cabo-san-lucas.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.