Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Braga

Vanuit Spanje rijd je zo Noord- Portugal in, via een stalen brug uit 1884 de Miño-rivier over. Ontworpen door niemand minder dan meneer Eiffel. In Portugal aangekomen is de eerste pitstop Ponte de Lima. Daar vind je een bijzonder monument. Niet dat ie zo mooi is, maar zeker de moeite waard om te zien. Benieuwd? Dennis vertelt het in de video hieronder.
Als je verder rijdt richting Guimarães kom je langs Braga , de kerkelijke hoofdstad van Portugal. Braga wordt ook wel het Rome van Portugal genoemd. Hier vind je net buiten de stad de prachtige bedevaartkerk Bom Jesus Do Monte, waar volgens het verhaal een pelgrim via 581 treden de berg op moet. Op z’n knieën. Dennis probeerde het uit. Maar we raden aan dat jij je voetzolen gebruikt.
Eten
Probeer de typisch Portugese Caldo Verde-soep uit, een mix van aardappelen, ui en boerenkool. Het gerecht is heerlijk als je het combineert met een worstje en maïsbrood.
Twijfel je tussen soep en een stoofpot? Bestel dan de Açorda Alentejana. Dit zit er een beetje tussenin. Brood wordt geweekt in olijfolie en bedekt met een eitje. Garnalen kunnen er prima bij. Leuke restaurantjes zijn bijvoorbeeld São Frutuoso en Boa Boca. 
Vervoer
Vanaf Amsterdam vlieg je in 2,5 uur naar Porto. Met de auto ben je binnen een uurtje in Braga. Maar je kan ook de bus of de auto nemen. Liever achterover leunen en naar buiten kijken? Pak dan de trein. Dan kan je ook nog eens je camera volschieten terwijl je reist. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Portugees
braga.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.