Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Boston

Boston: de oudste stad van de Verenigde Staten . In de stad kan je het ontstaan van de Verenigde Staten ontdekken door de vier kilometer lange Freedom Trail te volgen, die langs alle belangrijke locaties in de onafhankelijkheidsstrijd tussen de Amerikanen en de Engelsen loopt. Van geschiedenis naar sport is maar een kleine stap in Boston. De belangrijkste sportclub van de stad is zonder twijfel de Boston Red Sox, de baseball club van de stad. 
Dichtbij Boston ligt het plaatsje Salem, waar in de zeventiende eeuw veel inwoners als heks werden bestempeld en vervolgens vermoord. Ook voor reizigers die Boston bezoeken, is een rondleiding over het universiteitsterrein van Harvard een aanrader.
Wil je ook nog even ontspannen en een strandvakantie hebben? Leg dan je handdoek uit op een van de stranden van het nabijgelegen schiereiland Cape Cod . En om echte de sfeer van Boston te ontdekken, moet je ‘s ochtends een rondje hardlopen in een van de Boston Public Gardens.
Eten
Vis en schaaldieren worden veel geserveerd in Boston. Visrestaurants zijn overal te vinden en kwalitatief goed. Een van de specialiteiten is mosselsoep, maar ook gerechten met kabeljauw zijn populair. In het havengebied zijn veel verschillende visrestaurants, zoals The Barking Crab, The Oceanaire Seafood Room en The Daily Catch.
In Boston wordt het meeste softijs per inwoner gegeten in heel Amerika. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in de stad veel ijsbars te vinden zijn. Emack & Bolio’s Ice Cream en Lizzy’s Ice Cream zijn redelijk populaire bars. Deze ijswinkels zijn goed, maar Toscanini’s even buiten het centrum in de wijk Cambridge heeft het allerbeste ijs van de stad. En als het aan The New York Times ligt vind je bij Toscanini's zelfs het beste ijs ter wereld.
Met Harvard University op maar een paar kilometer afstand van de stad vandaan is Boston een uitgaansstad voor studenten bij uitstek. Via speciale bladen en kranten worden de beste feesten gepromoot en onder de aandacht gebracht. Omdat er veel Ieren in Boston wonen vind je in het centrum van de stad veel Ierse pubs.
Vervoer
Vanuit Amsterdam kan je direct naar Boston vliegen. Deze vlucht duurt zeven en 'n half uur. Er is de laatste jaren zo’n vijftien miljard dollar in het openbaar vervoer van Boston gestoken. Dit heeft de infrastructuur goed gedaan en de grootste files zijn verleden tijd. Een auto huren om buiten de stad te komen is handig, maar als je alleen het centrum bezoekt is een auto niet nodig. De metro, trein en bus worden allemaal door de MBTA geregeld en zijn vrij goedkoop.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
boston.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.