Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bordeaux & Biarritz

Bordeaux en Biarritz zijn met elkaar verbonden. De twee plaatsen liggen zo'n twee uur rijden van elkaar, maar wie dit gedeelte van Frankrijk bezoekt moet zeker beide steden aandoen. In Bordeaux kun je het oude Frankrijk nog proeven, terwijl je in Biarritz van het strand kunt genieten.
Veruit het leukste gedeelte van Bordeaux is de boulevard langs de rivier. Met eettentjes, skateparken en de Place de la Bourse is dit het hart van de stad. Hier breng je in de zomer de dagen door als je klaar bent met het bekijken van de vele bezienswaardigheden. De stad staat ook bekend om de tientallen festivals en evenementen die hier worden gehouden.
Biarritz heeft een heel ander en veel relaxter ritme dan Bordeaux. In dit surfwalhalla draait alles om deze sport en het daarmee gepaarde strandleven. Je kan hier dus lessen nemen en flink losgaan met je plank. Blijf je liever op het droge? Ga dan paragliden bij de dichtbij gelegen Dune Du Pyla, de grootste zandduin van Europa.
Eten
In Biarritz zijn wel een paar restaurantjes waar je fijn kunt eten zoals Budapest of Le Cafe de Paris. Ook Cafe de la Grande Plage moet top zijn al weten wij dat niet zeker omdat we er niet zijn geweest. Wij raden echter aan de restaurants lekker links te laten liggen. Wat je beter kan doen? Een picknickmand inpakken en je weg vervolgen naar het strand om heerlijk te picknicken.
Het echte astronomische genot kom je tegen in Bordeaux. Met vele honderden restaurants, waaronder een aantal met Michelinsterren, is het niet heel vreemd om te bedenken dat het qua eten hier wel goed zit. Onze crews favorieten waren Wine and Soul en L'Entrecote. Vooral de laatste vonden wij heel erg fijn. Hier kan je maar één ding bestellen, namelijk friet met entrecote. 
Uitgaan kun je uiteraard prima in Bordeaux, maar in Biarritz gaat het pas echt los. Door de surfscene zit de stad vol met jonge mensen die na een lange dag in de zon 's avonds op pad willen! Volg gewoon de surfers en je zit altijd goed.
Vervoer
Het handigste is om richting Bordeaux te vliegen vanaf Amsterdam. Eenmaal in Frankrijk aangekomen is het ook fijn om een auto te huren. Of een busje, zoals Geraldine deed. Je kunt ook vanuit Nederland naar Bordeaux rijden. Dit duurt zo'n elf uur maar dan hoef je dus geen auto te huren!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
bordeaux-biarritz.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.