3 op Reis

Birmingham/Plymouth

Een stuk ten noordwesten van Londen ligt Birmingham. Deze industriële stad wordt ook wel het winkelcentrum van Engeland genoemd omdat je er zo goed kan shoppen. Je komt er naast veel shoppingscentra ook veel grachten tegen. Birmingham heeft meer kilometers kanaal dan de Italiaanse stad Venetië! Een boottocht is dus een uitstekende activiteit in deze stad. De wijk Jewellery Quarter is ook een bezoekje waard. Deze wijk is meer dan 250 jaar oud en heeft meer dan 400 juwelierszaken. Hier wordt 40 procent van alle juwelen in heel Engeland gemaakt en verkocht!
Vanaf Birmingham is het ongeveer vier uur rijden naar Plymouth. De stad in het zuidoosten van Engeland is een typische havenstad. James Cook sloot zich in deze historische plaats aan bij de Britse Royal Navy. De stad is daardoor onlosmakelijk verbonden met de roemrijke zeevaarders-geschiedenis van Engeland. Het dient ook nog steeds als thuisbasis voor de Royal Navy. Neem dus een kijkje in de Sutton Harbour. Hier vind je leuke restaurantjes en het beginpunt van veel zee-avonturen, de Mayflower steps. Onder andere het avontuur van James Cook begon hier. Zelf kan je er ook in een boot stappen voor een leuk tochtje.
Eten
Door het ruime aanbod aan kroegen kan je in Birmingham goed uitgaan. Op Broad Street bijvoorbeeld vind je veel bars, pubs en restaurants. In de buurt van The Mailbox zitten veel mooie nachtclubs, zoals Aluna. Hier kan je heerlijke cocktails bestellen. Ook kun je veel doen in de wijk Digbeth, waar ooit het fabriekscomplex voor Custardpoeder stond: de Custard Factory. Sinds de jaren 80 wordt dit gebouw gebruikt voor culturele evenementen, feesten en exposities.

De leukste wijk in Plymouth is Barbican. Dit is een bekende haven met goede restaurants zoals Queens Arms, een pub waar je vers eten geserveerd krijgt. Rond de wijk Barbican vind je ook veel oude historische gebouwen en leuke kleine pubs. Hier kan je lekker eten en cocktails drinken. Plymouth is één van de oudste en meest legendarische gin distilleerders ter wereld. Loop even binnen bij The Treasury Lounge Bar and Restaurant, waar je goed zit als je zin hebt in een échte gin-tonic. Heb je zin in vis? Ga dan naar Plyouth Fisheries, de tweede grootste verse vismarkt van Engeland.
Vervoer
Vanuit Amsterdam vertrekken dagelijks vluchten naar Birmingham, maar je kan ook met de trein. Je doet er dan ongeveer 6 uur over. Plymouth is vanaf Londen makkelijk te bereiken met de trein. Daar doe je zo’n 4 uur over.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei & juni
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Britse Pond
Taal: Engels
birmingham-plymouth.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.