3 op Reis

Belfast

Musea en ellenlange verhalen van gidsen; dat is één manier om de geschiedenis van Belfast te leren kennen. Maar in Belfast kan het ook anders: ga bijvoorbeeld naar het westen voor de murals (muurschilderingen). En als je toch bezig bent, leer de stad dan ook eens op bijzondere wijze kennen.
De Titanic werd in Belfast gebouwd. Het Titanic Quarter is alleen hierom al een echte must see. Good Vibrations is misschien wel de bekendste muziekzaak ooit. En jawel, hij zit in Belfast. Ontdek Belfast aan de hand van haar muziek, met de vader van de Ierse punk: Terri Hooley.
Eten
Moe van al het culturele pracht en natuurschoon en heb je gewoon zin in een stevige maaltijd in een leuke omgeving? Probeer dan een van de vele pubs. De menukaart is beperkt, meestal vind je er fish and chips of een stew, maar daarom niet minder lekker. Deze pubs zijn sowieso een aanrader: Kellys Cellars en Common Grounds.
Ga voor een gezellige borrel naar de Crown Liquor Saloon. De omgeving is ietwat hysterisch met zijn goud, roze plafond en mozaïeken vloer maar je hebt knusse snugs om lekker bij te kletsen met je gezelschap. Dit zijn kleine half afgesloten hokjes met banken waar je met een beperkt aantal personen in een intieme setting kan genieten van je drankje. Niet uniek voor de Crown Bar, de meeste pubs hebben ze. Andere leuke kroegen zijn Bittles Bar en The Duke of York.
Heb je energie voor tien en heel veel zin om een dansje te doen? Begin dan je avond in The Empire met livemuziek of stand up comedians. Oh Yeah Belfast is een centrum opgericht voor jonge muzikanten waar ze lekker kunnen jammen. Zodoende zijn er ook vaak miniconcerten.
Als je een whiskey liefhebber bent dan zit je helemaal op je plek in Ierland. Het kleine dorpje Bushmills heeft de oudste whiskey distilleerderij van de gelijknamige whiskey. Altijd al achter de geheimen van het maken willen komen terwijl je geniet van dit stevige drankje? Dan mag je dit niet missen.
Vervoer
Je vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Belfast. Belfast zelf is super om met de fiets te verkennen. Je kan meedoen met mountainbike tours van bijna vier kilometer lang. Deze gaan dwars door de natuur. Fietstours door de stad zijn ook goed te doen en een leuke manier om meer over de stad te leren.
Liever achterover leunen? Laat je dan rondrijden in een Black Cab. Deze taxi’s rijden je niet alleen rond. Hun chauffeurs weten ook nog ’s alles over Belfast te vertellen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei & juni
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Iers & Engels
shutterstock_319852679

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.