3 op Reis

Athene

Athene is misschien wel een van de bijzonderste steden van Europa. Fans van de klassieke oudheid en historici kunnen hier hun geluk niet op. In de Griekse hoofdstad struikel je namelijk over de historische overblijfselen uit de Romeinse en Griekse oudheid. Zo staat de Akropolis hier, misschien wel het bekendste bouwwerk van Griekenland. Andere mooie historische gebouwen zoals de Tempel van de Olympische Zeus of het Dionysustheather springen ook in het oog.
Wat veel mensen echter niet weten, is dat Athene ook een prima bestemming is om eens lekker aan het strand te gaan liggen. De lange witte stranden zijn weliswaar druk, maar geven je de kans om een citytrip te combineren met een strandvakantie. Het weer leent zich hier ook uitstekend voor. Een andere plek waar je ook goed tot rust kan komen zijn de Nationale Tuinen. 

De moderne kant van Athene is meestal onderbelicht. Onterecht, want de stad heeft een grote theater-scene en je hebt hier keuze uit veel hippe restaurants en clubs. Plaka is op zichzelf al de moeite waard, omdat dit de oudste wijk van Athene en het kloppende hart van de stad is. De stad is ook prima als startpunt voor een zeilreis langs een aantal geweldige eilanden.
Eten
In Mamacas waan je je in sprookjesland. De geheel witte taverne, met authentiek Grieks eten is een lust voor het oog. Het eten is goed, maar wel prijzig. Vooral de vismaaltijden zijn geweldig. Als je hier gaat eten, raden we je aan de inktvis te nemen. 
Onze tip: restaurant Hermion. In dit klassieke restaurant zal je net als in Mamacas geen toeristen aantreffen maar slechts Grieken. De vleesmaaltijden zijn hier van een uitzonderlijk hoog niveau. Zorg wel dat de zon onder is gegaan, want anders wordt het allemaal heel zwaar.
Big Apple is een trendy club, een prima startplek voor een avond stappen. Hou je van jazzmuziek? Blijf dan nog even hangen, want hier wordt bijna altijd live jazzmuziek uit de speakers gepompt. Een andere hippe en geliefde plek is de Bee Club. Compleet van God los kan in de Rodeo Rock Club. Hier kan je naar hartenlust dansen op rock muziek.
Vervoer
Vanuit Amsterdam vlieg je in nog geen vier uur naar Athene. In Athene is het openbaar vervoer goed geregeld en spotgoedkoop. Ook leuk: fietsen huren om de stad te ontdekken. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Grieks
Sebastiaan is in Athene. Hier neemt hij een kijkje in de wereldberoemde Akropolis en een duik in het warme meer. Bovendien snuift hij cultuur op met het kunstenaarscollectief Carpe Diem.
Athens Akropolis

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.