3 op Reis

Atacama woestijn

In de Atacama woestijn zal je regelmatig naar adem moeten happen. Dit komt niet alleen door het mooie landschap, maar ook omdat de lucht erg ijl is. Dit komt door de grote hoogte. Geiserveld Tatio bijvoorbeeld ligt op 4400 meter. Om te voorkomen dat je last krijgt van hoogteziekte, is het belangrijk om voldoende water te drinken. Ook kunnen pilletjes tegen hoogteziekte goed helpen.
In de Laguna Cejar kan je goed ontspannen. Dit meer is minder bekend dan de Dode Zee, maar net zo zout. Laat dat luchtbedje dus maar thuis! Iets meer leven vind je in Los Flamencos National Reserve. Hier kan je op zoek naar drie flamingo soorten en prachtige zonsondergangen. In dit National Park kan je kan mee met een georganiseerde trip of zelf op een mountainbike stappen.
De Atacama woestijn is de droogste plek op aarde. Daarom testte NASA hier autootjes om later naar Mars te sturen. Tijdens je reis naar deze woestijn mag je Monjes de la Pacana niet missen. Deze rotsen staan op een plek waar verder niks is, op bijna 5000 meter hoogte! Ze worden ook wel de monniken van de woestijn genoemd.
In de woestijn een feestje vieren, vergt enige organisatie. Er is geen grote stad waar je eindeloos veel keuze hebt. Vraag daarom de plaatselijke barman naar toffe feesten. Zo kom je terecht bij geheime feestjes waar je je eigen drank meeneemt. 
Eten
Na al dat zandhappen is het tijd voor écht eten. San Pedro de Atacama is een klein woestijnstadje. Dan denk je misschien: eenvoudig en makkelijk eten. Onterecht, want is er van alles wat. Voor soepen en hamburgers ga je bijvoorbeeld naar Red Deli of Adobe. Biologisch eten kan bij Emporio Queaso y Oliva. San Pedro de Atacama heeft zelfs een vegetarisch restaurant. Voor ieder wat wils! 
Vervoer
Met de bus reis je makkelijk van Calama naar San Pedro de Atacama. Een andere mogelijkheid is het huren van een auto , maar let op je benzine. Tussen Calama en San Pedro de Atacama is namelijk geen enkel tankstation. Het moet natuurlijk wel leuk blijven, dus voorkom dat je met een lege tank langs de kant van de weg komt te staan. San Pedro de Atacama is klein genoeg om met de mountainbike doorheen te toeren. Die huur je al vanaf ongeveer acht euro per dag. 
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m mei
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Chileense Peso
Taal: Spaans
atacama-woestijn.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.