Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zó fix je gratis accommodaties!

05-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1097 keer bekeken
  •  
xlthumb wwoof
Een kneitervette reis maken zonder te hoeven dokken voor overnachtingen en eten? Kan gewoon! Als reiziger kun je namelijk meedoen aan toffe uitwisselingsprojecten, waarmee je je portemonnee sowieso tevreden stelt. Hoe dat precies zit? Dat gaan we je uitleggen.
Als reiziger kun je meehelpen bij een WWOOF-project. WWOOF staat voor ‘World Wide Opportunities on Organic Farms’. Deze wereldwijde beweging linkt vrijwilligers met organische boerderijen. Als WWOOF-vrijwilliger voer je dagelijkse taken uit voor een host. In ruil voor deze activiteiten krijg je als reiziger een gratis slaapplek en eten! Niet alleen hou je hierdoor meer geld over voor vette activiteiten tijdens je reis. Ook geef je hier culturele en educatieve ervaringen mee door én draag je zo bij aan een duurzame planeet. Dubbelscore! 
xlthumb farm
Het werkt dus zo: voor een paar uur per dag werken krijg je een bed en eten. De uitwisseling tussen jou en je host kan variëren van één dag tot 2 maanden of langer. Wat voor soort projecten je wereldwijd kunt vinden? Dat verschilt enorm! Zo kun je bijvoorbeeld op een wijngaard in Frankrijk werken, maar ook op een boerderij aan het strand van Hawaï.

xlthumb farm two
De afgelopen jaren is ’t aantal WWOOF-hosts ontploft. In meer dan 120 landen kun je je aansluiten bij een project. Wereldwijd kun je terecht bij zo’n dui-zen-den hosts. Genoeg keuze dus! Alvast rondneuzen? Vooral  HIER  klikken :)

Om je een beeld te geven van de populariteit van dit concept: de groen gemarkeerde landen zijn aangesloten bij de officiële WWOOF-organisatie. En in de oranje gemarkeerde landen vind je onafhankelijke WWOOF-hosts.
xlthumb kaart wwoof
Van reizen je beroep maken? Check hier hoe!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.