Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Wow! Dwaal door spookdorp Kolmanskop

28-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
thumb
Maak kennis met het spookachtige Kolmanskop, gelegen in de woestijn van Namibië. Ooit was de stad een welvarend mijnwerkersdorp; nu is ‘t een uitgestorven plek waar fotografen massaal hun slag slaan. 
FOTO1
Verlaten mijnwerkershuizen, hete woestijnwinden en kilo’s zand. Zó vat je Kolmanskop samen. En hoewel het lijkt alsof hier nooit leven is geweest, kent dit woestijndorp in Namibië een intrigerende geschiedenis. En die begon in 1908. Toen ontdekten Duitse kolonisten hier namelijk kostbare diamanten. Hun werkzaamheden in de mijnbouw zorgden ervoor dat Kolmanskop een welvarend dorp met vele voorzieningen werd. Zo was er een school, een sporthal, een theater, een casino en een zwembad. Ook had Kolmanskop een ziekenhuis met het eerste röntgenapparaat in Afrika. 
FOTO5
thumb
10 jaar na de Eerste Wereldoorlog daalde de diamantprijs enorm. Vlak bij de kust van Namibië werden toen namelijk grotere hoeveelheden aan waardevolle diamanten gevonden. Gevolg? Mijnwerkers verruilden Kolmanskop massaal in voor deze nieuwe gestichte kuststad, genaamd Oranjemund. Een spookstad was geboren… 
foto6
foto7
Tegenwoordig neemt Moeder Natuur Kolmanskop langzaam over. Villa’s worden door de hete woestijnwind namelijk bedolven met zand. In sommige huizen staat het zand zelfs metershoog! 
FOTO4
Omdat de spookstad in een zogenoemd “Sperrgebiet” (verboden gebied) ligt, mag deze plek alleen onder begeleiding worden bezocht. En als je eenmaal zover bent, wil je deze bijzondere plek natuurlijk ook vastleggen. Dat kan! Maarrrr… vergeet niet een vergunning aan te vragen. Alleen dan mag je van zonsopkomst tot zonsondergang surrealistische plaatjes schieten.
FOTO2
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.