3 op Reis

Waarom Death Valley California op je bucketlist moet

03-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
sanddunes2
De temperaturen in Death Valley kunnen boven de 49°C uitstijgen. En dat levert dorre, kale - maar gruwelijk mooie - landschappen op waar je gedachtes bij weg kunnen dwalen.

vlakte
extremedanger
sanddunen


In de 'dodenvallei' bevindt zich ook het allerdiepste punt van Noord-Amerika: het Badwater Basin. Dit basin tikt een diepte van 85,5 meter onder zeeniveau aan.
droogte


Bij heftige regenbuien ontstaat hier een tijdelijk meer, omgeven door een bijna surrealistisch maanlandschap van zoutvlaktes!Met een auto door het National Park? Zeker doen. (Bereid je natuurlijk wel heeeul goed voor op de extreme hitte. Denk aan genoeg water, bekleding, zonnebrandolie etcetera...)
badwater_basin
badwaterbasin_gevuld
road
Een rit door Artist's Drive is sowieso een aanrader. Tijdens deze rit ga je rotsen in alle kleuren van de regenboog tegenkomen: roze, paars, blauw, oranje... Je weet niet wat je ziet!Een múst om aan te tikken in Death Valley is Zabriskie Point. Toegegeven: de plek is tijdens zonsondergang aan de drukke kant. Maar dat is vrij begrijpelijk bij het gruwelijke uitzicht op de kleurrijke badlands!

artistsdrive
zabriskiepoint
Deze immense zoutvlakte met spitse rotsen heeft de naam Devil's Golf Course. Waarom? Omdat alleen de duivel hierop zou kunnen golfen... (Wie had dat gedacht?). Leuk detail: de rotsen maken zachte geluiden, door de biljoenen knappende zoutkristallen.
devilsgolfcourse


Meer waanzinnig mooie vlaktes op je beeldscherm? Je bent één klik verwijderd van Bolivia!
sanddunes2
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.