Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Het ultieme Engelse comfort food

09-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
270 keer bekeken
  •  
xlthumb_sundayroast
Zondag: de ultieme rustdag. Die begin je natuurlijk met croissantjes, gebakken eitjes en verse sap. Toch? Nou, niet in Engeland. Want daar tillen ze ’t niveau hoger… Zij starten de rustdag namelijk met een tafel vol geroosterd vlees!

xlthumb_sundayroast
Een piramide van mals en sappig vleesch op je bord. En dat op een zondagmiddag… In Engeland is het elke zondag raak. Daar tafelt men elke laatste dag van de week met geroosterd vlees, ook wel de Sunday Roast traditie genoemd. Deze dag is in het leven geroepen, omdat armere gezinnen op zondag vaak een klein stuk vlees aten.


De klassieke Sunday Roast maaltijd bestaat uit een groot stuk gebraden vlees (meestal varkens- of rundvlees), dat vaak wordt gecombineerd met aardappelen, groenten, jus en yorkshire pudding. Yorkshire pudding is een beslag dat wordt gemaakt van eieren, bloem en melk (of water). Meestal worden het vlees en de groenten in deze beslagvormpjes geserveerd. Populaire groenten die vaak aan het gerecht worden toegevoegd, zijn: groene kool, wortels en bietengratin.
xlthumb_sundayroast2
xlthumb_yorkshirepudding
Zelf een klassieke Sunday Roast-dag inluiden? Vooral doen. Maar zorg dan wel dat je dit in huis hebt:
- varkens- of rundvlees (of  nut roast als vegetarisch alternatief: bestaande uit noten, granen, boter en kruiden)
- gebakken aardappelen
- groenten
- Yorkshire pudding
- jus
Nog meer vleesch op je beeldscherm? Vooral hier klikken!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.