Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Torres del Paine: misschien wel het állermooiste nationale park op aarde

11-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
898 keer bekeken
  •  
aangepast
Turquoise meren, massieve bergtoppen en enorme gletsjers. Het nationale park Torres del Paine in Chili maakt al je stoutste dromen waar. De omgeving is hier namelijk zó mooi, dat je jezelf af en toe even flink moet knijpen. Bekijk hier de oogverblindende beelden van dit waanzinnige park in Patagonië. 
blauw meer
lake pehoe
Torres del Paine is door UNESCO als biosfeerreservaat aangewezen. Dat houdt in dat het bijzondere ecosysteem hier beschermd moet worden. En dat is hard nodig! Het park is namelijk een populaire hikebestemming onder toeristen. Vooral het W-circuit (drie valleien die samen de letter ‘W’ vormen) is een veel bewandelde route. Deze tocht leidt je in vijf dagen langs de mooiste hoogtepunten van ’t park. 
meertje
watervalletje bergen
bergrotsen zonsopgang
In het park woont een aantal bijzondere dieren. Vooral de poema is in Torres del Paine één van de meest felbegeerde beesten. Maar als je de alpaca’s in Peru leuk vindt, dan is dit park al helemaal de hemel op aarde. Hier leven namelijk super wollige beesten genaamd  guanaco’s : familie van de alpaca! 
guanaco1
guanaco groep
guanaco's3
Een andere must see is de gletsjer in het Grey Lake. De gletsjers die je hier vindt, maken deel uit van een énorme ijsmassa. Deze strekt zich uit over maar liefst 370 kilometer. Om de ijsrotsen van dichtbij te zien, boek je een boottour. Of voor de actievelingen onder ons: vaar erlangs in een kayak! 
gletsjer veraf
gletsjer dichtbij
Het hoogseizoen van Torres del Paine is van begin oktober tot eind april. In die periode is er gedurende dag veel zon en wordt het pas laat donker. Wil je toch optimaal genieten van de rustieke natuur? Vermijd dan vooral de drukke maanden januari en februari. In het park kun je daarnaast overnachten in een hotel of kamperen bij een van de campings. Hier huur je gewoon ter plekke een tentje. Scheelt gesjouw!
waterval
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.