Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Toeristen blijken te zwaar voor Venetiaanse gondels

23-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
venetie gondels

© muratart / Shutterstock.com

Vermeend overgewicht onder toeristen vormt een veiligheidsrisico, aldus de organisatie van gondeliers in Venetië. Een nieuwe maatregel verlaagt het toegestane aantal passagiers op de gondels van zes naar vijf. 
Gondeliers in de Italiaanse stad voorzien zoveel toeristen met vermeend overgewicht van een rondvaart, dat ze zich genoodzaakt voelen het toegestane aantal passagiers te verlagen. Voor kleine gondels is dit van zes naar vijf, voor grotere gondels gaat dit van veertien naar twaalf.
Veiligheidsmaatregel
Deze maatregel zou moeten voorkomen dat de traditionele schepen te laag in het water komen te liggen en zo het risico lopen vol te stromen. De organisatie onderstreept dat de vermindering niet gaat om financieel gewin, maar puur om de veiligheid van de toeristen en gondeliers.
Overigens ligt het gevaar niet enkel bij passagiers met overgewicht. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer motorvoertuigen in het water te vinden, die door de kracht hogere golven maken. Schepen die zwaarbelast zijn en hierdoor lager in het water liggen, dreigen zo sneller vol te lopen.
Bron: ANP
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom veiligheid in de reissector

Meer over:

veiligheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.