Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Backpacken? Laat déze spullen dan thuis!

03-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1307 keer bekeken
  •  
XLthumb_nietmeenemen
Als je op reis gaat neem je áltijd te veel mee. Met een grote koffer is dat nog niet zo’n ramp. Wel als je met een backpack gaat reizen. Daarom hier 9 dingen die je niet mee hoeft te nemen, plus dé gouden regel! 

1. Fluffy handdoek
Thuis heb je een lekkere zachte handdoek. Maar zacht en fluffy betekent ook meer ruimte en langzaam drogend. Ga daarom voor een dunne handdoek met een hoog synthetisch gehalte. En neem een hamamdoek mee voor de stranddagen!
2. Loeizwaar wasmiddel
Wasmiddel is echt loeizwaar om mee te nemen. En je kan het overal ter wereld kopen. Beter nog: het kost je maar een paar euro om je héle backpack te laten wassen. Met jou erbij! Laat dat voordeelpak wasmiddel dus vooral thuis. Scheelt je een paar kilo.
3. Enorme bergschoenen
Ga je dagenlang de rimboe in of iets als de Inca Trail wandelen? Sla dit punt dan over. Zo niet, dan kan je die bergschoenen direct van je paklijst schrappen. Want een paar gympen hebben net zoveel comfort, zijn veel compacter en wegen een stuk lichter!
bergschoenen
4. Prima kussen
Okeee. Het weegt niet veel en je kan ‘m aan je backpack vastgespen. Maar elk goed aangeschreven hostel/hotel heeft kussens. En ga je kamperen? Dan kan je ook van je kleding een prima kussen maken. Dat geldt ook avoor lange bus- en treinritten.
5. Drogist assortiment
Ga je niet naar een onbewoond eiland of de wildernis in? Dan hoef je niet het volledige assortiment van de drogist in je backpack te proppen. Zorg dat je voor het begin van je reis een mini pakketje van de basisspullen meeneemt. Zoals tandpasta, shampoo en paracetamol. De rest koop je daar!
6. Meerdere jassen
Een dun jasje meenemen is altijd aan te raden. Zelfs in de woestijn kan de nacht namelijk stervenskoud zijn. Maar één is echt meer dan genoeg. Zorg wel dat deze water- en winddicht is. Plus: zo dun mogelijk, want voor de warmte kan je het beste met laagjes werken.
7. Waardevolle blingbling
Kan je niet zonder je waardevolle blingbling? Juist dan kan je ze beter thuis laten! Je draagt het hooguit één of twee keer, maar loopt de hele reis het risico dat je sieraden gejat worden. Daarbij: afdingen gaat 'm niet worden als je gekleed bent als juwelenzaak... :)
8. Stapels reisboeken
Weg met die stapels reisgidsen en -boeken. Anno 2018 is dit de allergrootste ruimteverspilling in je backpack. Beter download je voor vertrek een paar reisapps en koop je je reisgidsen in PDF-vorm. 
reisboeken
9. Complete bestekset
Een mes, vork, lepel, kom, bord, beker… Dit heb je dus echt niet allemaal nodig. Wat wél handig is: een spork en opvouwbare kom!
BONUS: gouden regel
Stop je iets in je backpack omdat je een 'Wat als...' gedachte had? Neem het dan vooral NIET mee op reis en bespaar jezelf een hoop gesleep. Beter koop je dit soort spullen op je reisbestemming. Oh en: grote kans dat je het niet nodig gaat hebben!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.