3 op Reis

Deze surrealistische rotsen bezoeken? Bijna niemand krijgt het voor elkaar

09-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
rotsen_thumb
De indrukwekkende golvende vlaktes van het natuurfenomeen The Wave, gelegen in Arizona, zijn overdonderend mooi. Maar jouw kans om deze rotsen in het echt te spotten, is helaas heel klein. Beter geniet je dus zo lang mogelijk van de foto's...
The Wave ligt in de Coyote Buttes wildernis van Arizona, de  Verenigde Staten . Dit gebied heeft een groot deel van het kleurenpalet uitgespeeld. Zo telt het tig tinten rood, oranje, bruin en geel. Bijna zou je geloven dat je naar een maanlandschap kijkt.
thewave2
thewave7
CoyoteButtes1


Het landschap is miljoenen jaren geleden gevormd. De zandduinen zijn door de eeuwen heen omgezet in harde rotsen. Wind en regen hebben deze gesteentes vervolgens getransformeerd tot rood golvende landschappen met doorgroefde wanden.
elephantrock
Cottonwood Cove2


Mineralen en oxidanten in het grondwater hebben zich door de steenlagen heen gewurmd. Het resultaat? Navajo zandsteen, dat zich kenmerkt door roodachtige tinten.
thewave9
thewave5


The Wave is zonder twijfel een van de hoogtepunten van het Coyote Buttes gebied. Deze gestreepte golvende vlakte bestaat voornamelijk uit zacht Navajo zandsteen. En dat maakt The Wave kwetsbaar.
thewave10
thewave6
thewave4
Om de schoonheid van The Wave zoveel mogelijk te behouden, wordt het aantal bezoeken gereguleerd door het Amerikaanse Bureau of Land Management. Per dag mogen niet meer dan twintig reizigers The Wave bezoeken.
thewave3
En dat maximum is hard nodig. In 2017 stonden namelijk meer dan 160.000 reizigers in de virtuele rij voor een toegangsbewijs. En slechts 7.300 daarvan mochten zich een geluksvogel noemen.
thewave8
Word je ooit zo'n geluksvogel?
Dan zijn wij natuurlijk stikjaloers. Maar we zijn wel zo lief om je een tip mee te geven. Bezoek The Wave vooral aan het einde van de ochtend of aan het begin van de middag. Dan schiet je zoveel mogelijk schaduwloze plaatjes. En nog een cruciale tip: bepak jezelf met liters water! Coyote Buttes is namelijk een enorm droog gebied, waarbij extreme hitte met de scepter zwaait. En voor degenen waarbij het niet gaat lukken: 'zandsurf' gerust nog door deze pagina heen.
Nog meer maanlandschappen om bij weg te dromen? Met één klik beland je in de Atacama-woestijn van Chili.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.