Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Is Spanje veilig voor toeristen?

27-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
Spanje coronavirus

© Eszter Szadeczky-Kardoss / Shutterstock.com

Het wordt een rampzalige zomer voor Spanje. Althans, wat de toerismesector betreft. De Britten schrappen Spanje namelijk van de lijst met veilige landen, waardoor het vakantieland deze zomer een vijfde van zijn toeristen moet missen. Maar het is er veilig, beweert de Spaanse minister.

"Spanje is veilig voor de Spanjaarden en veilig voor toeristen. Het coronavirus is er onder controle. Net als andere Europese landen heeft het land te maken met oplevingen van het virus. Dat is niet uitzonderlijk." Dat claimt de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha González Laya. De minister gaf dit als reactie op de beslissing van Groot-Brittannië om Spanje te schrappen van de lijst met veilige landen.

Reizigers die het Verenigd Koninkrijk vanuit Spanje binnenkomen, moeten twee weken in quarantaine. Bovendien geldt er een oranje reisadvies voor Spanje: ‘alleen noodzakelijke reizen’. Ook schrapt het Britse deel van TUI alle vluchten van het Verenigd Koninkrijk naar het vasteland en de Canarische eilanden tot en met 9 augustus.

Rampzomer

De beslissing van de Britten komt als een behoorlijke tegenslag voor het toerisme in Spanje. Van de toeristen die Spanje in 2019 bezochten, was een vijfde afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Het ging toen om ongeveer achttien miljoen Britten, die bij elkaar meer dan 92 miljard euro in Spanje uitgaven. Dat is een behoorlijk grote hap uit de geldstroom.

Brandhaarden

Ook beweert Spanje alles op alles te zetten om een opleving van het coronavirus in te dammen. De drie grote brandhaarden die momenteel in Barcelona, Zaragoza en Lleida woeden, zijn volgens de minister onder controle. "De Spaanse regering werkt samen met de andere Europese regeringen om de maatregelen die we nemen uit te leggen, om iedereen gerust te stellen", aldus de minister. Bovendien hoopt de Spaanse regering volgens plaatselijke media een uitzondering te maken voor de eilanden in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden.

Bron: ANP
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom veiligheid in de reissector.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.