Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

The Ring of Kerry: een van de meest gewaardeerde Ierse routes

19-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
791 keer bekeken
  •  
shutterstock_1151310107
Ruige kustlijnen, pittoreske dorpjes en zelfs charmante strandjes. De Ring of Kerry is een schilderachtige route over het Ierse schiereiland Iveragh en staat bekend als een van de beste routes door het land! Waarom? Gaan we je uitleggen.

De Ierse Ring of Kerry serveert je 180 kilometer lang Atlantische panorama’s over de provincie Kerry. Als je zou willen, heb je het Ring of Kerry-rondje binnen vier uur afgerond. Maar natuurlijk hoef je niet binnen één ademteug op de eindstreep aan te komen. Trek er vooral meer dagen voor uit! Welke bezienswaardigheden je onderweg passeert? Dit zijn de hoogtepunten. 

shutterstock_1122121202
Killarney
Killarney staat bekend als een levendige stad die wordt omarmd door verslavend mooie landschappen. Denk aan joekels van bergen die de 1000 meter hoogte aantikken, zoals de McGillycuddy’s Reeks. Combineer een bezoek aan Killarney vooral met het Killarney National Park. In dit gebied, gevuld met meren, bossen en watervallen, wil je jezelf best verliezen. Geloof ons.
shutterstock_238942846
Moll’s Gap
We zullen ‘t maar alvast verklappen. Moll’s Gap gaat je bochtige en winderige wegen brengen, met prachtige uitzichten als bonus. Op het allerhoogste punt ga je dubbel zo hard verrast worden. Vanuit daar zie je de wolken langzaamaan over de groene bergheuvels van de Macgillycuddy Reeks schrapen. Als de weersomstandigheden meezitten, is de fiets ook een optie. Met een lading verse lucht komen de uitzichten namelijk misschien nóg mooier uit.
shutterstock_293061473
Rossbeigh Strand
Het zanderige Rossbeigh Strand trekt zich 7 kilometer lang uit en is de ultieme plek om te surfen, zwemmen, wandelen en hiken. Dit beschermde natuurgebied is een ideale plek om even helemaal niks nada noppes uit te spoken. Tuur ook vooral naar de vele (zee)vogels aan de oostelijke zijde van het strand. Snel verveeld? Leef je dan uit bij het tennis-, basketball- of voetbalveld.


De beste reistijd?
In de zomer toont de Ring of Kerry zich van zijn beste kant, maar daar staat dan wel weer drukte tegenover. In de winter heb je de landschappen meer voor jezelf. Verwacht in deze periode wel grotere porties regen, wolken en wind vanuit de Atlantische Kust. Check daarom altijd de weersomstandigheden voordat je een roadtrip plant.
shutterstock_1190676340
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.