Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Reisadvies Finland, Estland en Litouwen aangepast

10 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Finland

© Ekaterina Kondratova / Shutterstock.com

Een reis naar Finland, Estland of Litouwen zit er voorlopig niet. Het ministerie van Buitenlandse Zaken past het reisadvies vandaag aan van code geel naar code oranje. 
Dat wil zeggen dat een reis alleen mogelijk is wanneer het noodzakelijk is. De aanscherping vanuit Buitenlandse Zaken is een reactie op de reisbeperking die de drie landen zelf hebben ingevoerd voor reizigers vanuit Nederland. Zowel Finland als Estland en Litouwen laten per vandaag geen Nederlanders meer toe. Reden daarvoor is het groeiende aantal coronabesmettingen in ons land.
Uitzonderingen
Reizigers met een Litouwse nationaliteit en een werk- of verblijfsvergunning mogen het land wel nog in, mits zij veertien dagen in quarantaine gaan en een verplichte coronatest doen. Finland laat alleen reizigers met een aantoonbare werkgunning toe en er geldt - evenals in Estland - een verplichte quarantaineplicht. 
Op de hoogte blijven van de veranderende reisadviezen? De laatste updates vind je hier.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA