Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze grot wordt het kunstpaleis van de natuur genoemd

25-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
313 keer bekeken
  •  
reed flute cave china thumb
De Chinese Reed Flute Cave is een natuurspektakel waarbij je ogen overuren draaien. De grot dompelt je namelijk in een magische wereld boordevol kleurrijke stalactieten en stalagmieten.

reed flute cave china 10
reed flute cave china 15
Bij een bezoek aan Reed Flute Cave zou je willen dat je over een fotografisch geheugen beschikt. In deze kalkstenen grot bewonder je indrukwekkende, kleurrijke rotsformaties die van een andere planeet geplukt lijken te zijn.reed flute cave china 3
reed flute cave china 2
Het neonspektakel bevindt zich in de Chinese provincie Guilin, op zeven kilometer afstand van de gelijknamige stad. De grot heeft zich over een periode van acht miljoen jaar gevormd en is zo’n 240 meter lang.reed flute cave china 7
reed flute cave china 8
In de grot zijn oeroude transcripties gevonden die dateren uit de Tang Dynasty (618-907). Daarna is de Reed Flute Cave eeuwenlang niet meer betreden. Pas tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze wonderlijke plek herontdekt. Een groep Chinese vluchtelingen vluchtten destijds voor Japanse troepen en gebruikten de grot als schuilplek.

reed flute cave china 9
reed flute cave china 14
Hoe de bizarre vormen van de stalactieten en stalagmieten (oftewel druipstenen) zijn ontstaan? Het water dat door het kalksteen naar beneden sijpelt, blijft als een druppel aan het plafond hangen. In deze druppel zit kalk. De druppel water droogt uiteindelijk op, maar de kalk blijft hangen. Dit proces herhaalt zich keer op keer et voilà: een stalactiet is geboren.
reed flute cave china 16
Voor stalagmieten geldt hetzelfde. Waterdruppels die van een plafond vallen, vormen een laag kalk op de grond. De druppel droogt op en de kalk blijft achter. De vorming van druipstenen is overigens een ellenlang proces. Per honderd jaar groeit een druipsteen namelijk maar één centimeter.

reed flute cave china 12
We moeten stiekem wel verklappen dat de grot kunstmatig verlicht is. Helaas hebben de druipstenen niet vanuit zichzelf zulke prachtige kleuren. Maar dat neemt niet weg dat deze grot je in een magische wereld onderdompelt.
reed flute cave china 6
reed flute cave china 11
Het meest indrukwekkende gedeelte is toch wel Crystal Palace, een grot die groot genoeg is voor duizend mensen.
reed flute cave china 5
Reed Flute Cave op je verlanglijst gezet? Zorg dat je bij een bezoek aan de grot sneakers of andere comfortabele schoenen draagt. Naaldhakken en alles wat daarbij in de buurt komt, mag je thuislaten. De grot is namelijk nogal nat en modderig. Warme kleding is overigens ook geen slecht idee, aangezien het redelijk koud kan zijn in de grot.

Meer over:

natuur, cave, china, grot
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.