Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Vermaak voor de gamende reisliefhebber

22-04-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
gamen

© Anton27 / Shutterstock.com

Reisspellen. Geen nostalgische bordspellen in miniatuurformaat, maar videospellen die jou virtueel de wereld over laten reizen. Wij tippen vijf games die onze drang naar avontuur stillen in deze eenzame dagen.
Voor doorgewinterde gamers was de quarantaine even de hemel op aarde. Eindelijk geen schuine blikken meer wanneer jij liever achter je console of computer kruipt dan afspreekt met vrienden in het park. “Blijf zoveel mogelijk binnen”, werd er gezegd. “Ha!” zei jij, met je vinger al bij de aan/uit-knop van je GameCube, Xbox of PlayStation. Maar uren Battlefield, FIFA en zelfs de Sims gaan vervelen. Zeker voor gamers die stiekem liever reizen, kan de gemiddelde shooter niet elke leegte vullen. Voor die gamende reisliefhebbers tippen wij de beste spellen die jou de wijde wereld laten ontdekken, totdat de zelfisolatie goed en wel voorbij is.
Assassin's Creed Origins
Dit spel is niet alleen een reis terug in de tijd. Origins laat jou op je eigen tempo door het Egypte van de jaren veertig vóór Christus reizen. Eindeloze woestijnen, bruisende steden en diepe grotten verbergen in dit spel de grootste schatten.
Als de Egyptische Bayekbeschermer van het volk en de farao, raas je door de woestijn op je trouwe viervoeter en sta je oog in oog met legendarische goden. Of misschien de Piramides van Gizeh. Dit natuurwonder mogen aanschouwen, maakt dit spel al uniek. Maar lenig als jij bent, heb je zelfs de mogelijkheid om ze te beklimmen. En niet alleen dat: met een beetje geluk vind jij een weg naar binnen en stuit je op schatrijke graftombes.
En heb je geen zin in wilde gevechten? Dan is de discovery mode perfect voor jou. Deze modus transformeert het spel in een interactief historisch museum, waar elk aspect van de eeuwenoude Egyptische samenleving dat je passeert wordt toegelicht.
Assassins Creed Origins speel je op de Xbox One, PlayStation 4 en PC. 
The Witness
Geen Egypte, maar een gigantisch eiland. Wat hier in hemelsnaam gaande is? Geen idee. Aan de hand van hersenkrakende puzzels en een gezonde dosis avontuurlijkheid is het aan jou om de mysteries van dit eiland te ontrafelen. The Witness neemt je in zijn greep als geen ander puzzelspel dat kan.
De prachtige omgeving en onbeantwoorde vraagstukken zuigen je naar binnen en houden je geboeid voor de twintig tot vijftig uur die dit spel duurt. Baan je een weg door fluorescerend bloeiende bloesembomen, beangstigend realistische standbeelden en magische bouwwerken op zoek naar antwoorden. Of je die krijgt, maakt uiteindelijk bijna niet uit. Het gaat immers om de reis, niet om de bestemming.
The Witness speel je op de Xbox One, PlayStation 4, Nvidia Shield en PC. 
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Net als The Witness speelt dit spel zich af in een fictieve wereld vol met puzzels. Raadsels zijn hier echter secundair aan je verkenningstocht door het majestueuze land van Hyrule. Van de Gerudo-bandieten in de woestijn tot steen-etende Gorons in vulkanische berglandschappen, deze wereld is rijk aan uiteenlopende volkeren en gebieden.
Hoe je dit spel aanpakt is volledig aan jou. Van een prachtige kunststijl tot unieke personages en vervoerswijzen: jouw reis door Hyrule is een persoonlijke ontdekkingstocht die je nooit meer zal vergeten.
The Legend of Zelda: Breath of the Wild speel je op de Wii U en de Switch. 
Assassin's Creed Odyssey
Hoewel Odyssey ook thuishoort in de Assassin’s Creed franchise, verdient dit spel evengoed een plek in deze lijst. Beide zijn namelijk unieke games met een compleet andere spelervaring, die jou meenemen naar andere werelddelen en historische periodes.
Odyssey plaatst je in het Griekenland van 431 vóór Christus. Het concept van een open wereld krijgt hier een nieuwe betekenis. Odyssey is zo groot dat het je tien uur kost om enkel van de ene naar de andere kant van de kaart te varen. Overal waar je komt zijn plekken te ontdekken, Spartanen om mee te sparren en mythische wapens om te vinden.
Ook hier heb je de discovery mode. Daarnaast laat een nieuwe instelling je kiezen voor minder aanwijzingen in het spel. In combinatie met de indrukwekkende en bijna intimiderend grote omvang van de wereld, zorgt dit ervoor dat je makkelijk verdwaalt in het oude Griekenland. Dat verloren gevoel waarmee je als reiziger vast bekend bent, overheerst. Van boottochten tot paardrijden of vliegen met je eigen adelaar, dit spel plaatst je middenin de mythologieën waar wij nu enkel over lezen.
Assassin's Creed Odyssey speel je op de Xbox One, PlayStation 4, Switch, Stadia en PC. 
Red Dead Redemption 2
Hier trek je door het ruige hart van het eind negentiende-, begin twintigste-eeuwse Amerika. Als outlaw reis je met je bende door de fictieve evenbeelden van bestaande staten. Zo vind je jezelf in de plantages van Louisiana en kan je een bezoek brengen aan Saint Denis, parallel aan New Orleans. Kniehoog in de sneeuw of in volle vaart op de rug van je ros: hoewel de staten fictief zijn, is dit misschien wel het meest realistische spel in deze rij. Jij bepaalt waar je naartoe gaat, wie jouw vriend is en of je een respectvolle held of volleerde klootzak wil zijn.
Red Dead Redemption 2 speel je op de Xbox One, PlayStation 4, Stadia en PC. 
Vierkante ogen? Gun ze wat rust en doe je oren tegoed aan onze heerlijke Wegdroomlijst. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.