Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Op avontuur in ons kikkerland: het kan!

17-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
De tropische temperaturen staan dit jaar vroeg voor de deur! En daar wil jij natuurlijk optimaal gebruik van maken. Ga daarom als echte kaaskop roadtrippen op de fiets. Spoiler: je kan deze route natuurlijk ook per auto afleggen. 
- Nationaal Park Weerribben-Wieden
Per fiets van Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Kalenberg: ongeveer 20 km, 50 minuten
(Per auto: 20 minuten)
  - Kalenberg
Per fiets van Kalenberg naar Nijeveen: ongeveer 20 km, 1 uur
(Per auto: 30 minuten)
  - Nijeveen
Per fiets van Nijeveen naar Meppel: ongeveer 5 km, 20 minuten
(Per auto: 10 minuten)
  - Meppel 
Nationaal Park Weerribben-Wieden
Rij door naar de groene achtertuin van Giethoorn. Want waar Zuid-Afrika het Krugerpark heeft, kent Overijssel het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Jij wil hier dus meteen gaan wandelen. Toch? En anders kun je hier Hawaaiïaans  Hoe he’e nalu , oftewel suppen. Staande op een surfplank gebruik je een lange peddel om jezelf vooruit te duwen. Pssst! Niet vergeten om ook om je heen te kijken en te genieten van het zonnetje. 
foto
Kalenberg
Dit ieniemienie dorpje telt zo’n 250 inwoners en was tot eind jaren 50 alleen per boot bereikbaar. Nu rijd je er in zo’n 20 minuten heen! Het dorp is vergelijkbaar met Giethoorn; ook hier kun je met een bootje rondvaren. Genoeg water gezien? Settel je dan bij een van de restaurants waar je in de namiddag een zomers biertje op het terras kan drinken!
Nijeveen
Tijdens de route kom je langs Nijeveen. Dit dorp telt 7 rijksmonumenten waaronder poldermolen De Sterrenberg. We geven eerlijk toe: dit dorp is misschien niet de meest spannende plek waar je ooit geweest bent. Maar als je er dan toch bent…
Meppel
Je dag sluit je nét over de grens van Overijssel af, in Meppel. De binnenstad heeft een gezellig karakter met oude gevels, kleine straten en mooie pleinen.
kaart
Meer inspiratie nodig? Vooral hier klikken dan!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.