Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Ontdek het immens geliefde Tokyo

02-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
218 keer bekeken
  •  
FOTO2
Chaotisch, maar ongelooflijk futuristisch en bruisend: dat zijn de sleutelwoorden van Tokyo. Niet voor niets is deze Japanse stad de grootste ter wereld. Ben jij van plan een verre citytrip te maken? Dan is deze metropool de perfecte bestemming!
Tokyo is een mengelmoes aan contrasten. Aan de ene kant serveert de metropool je torenhoge wolkenkrabbers en verlichte billboards, waarbij je oogbollen overuren gaan draaien. Aan de andere kant aan groene parken met pictureperfect bloemenparken, waar je een paar happen adem kunt inhalen. Met een enorme massa aan reizigers kun je het je bijna niet voorstellen, maar Tokyo heeft een van de efficiëntste ov-systemen ter wereld. Onderstaande highlights zijn daarom makkelijk bereikbaar!
fotoo Tokyo
Tokyo Tower
Huh? Een Eiffeltoren in Tokyo? Ja, je ziet ’t goed. Dit 333 meter hoge bouwwerk wordt ook wel ‘de rode Eiffeltoren van Japan’ genoemd. Het kunstwerk is iconisch voor de stad: zijn felle kleuren domineren de hele skyline van Tokyo. Wil je de skyline van een nog hoger punt bewonderen? Check dan de Tokyo Skytree: deze joekel tikt de 634 meter aan!
FOTO1
Shibuya Crossing
Denk je aan Tokyo, dan denk je aan een krioelende mierenhoop van mensen. Het toppunt van deze chaos spot je bij Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld! Per groen stoplicht verplaatsten zo’n 2500 mensen zich over de zebrapaden! Oh en: Japanners lopen nooit door rood. Jij hier dus ook niet.
FOTO2
Miji Shrine
Nee nee. Tokyo bestaat niet alleen uit gigantische wolkenkrabbers en chaotische verkeersdrukte. In de wijk Shibuya Ward vind je namelijk een stukje traditioneel Tokyo. Deze tempel ligt midden in Yoyogi Park. Een andere aanrader is de boeddhistische Senso-ji tempel.
Akihabara district
Met de bijnaam 'Electric Town' kun je al raden wat deze wijk zo speciaal maakt. Juist: een legio aan elektronicawinkels. Wil je de nerd in jezelf loslaten? Leef je dan uit bij de tientallen arcadespellen. Word je niet warm van games? Geen paniek: in deze wijk vind je genoeg restaurantjes waar je een hapje kunt eten. Oh en: kijk niet gek op als er een levensgrote Hello Kitty naast je tafel staat om je sushi te serveren. Dat is hier doodnormaal.
foto4
Ueno Park
Aan de drukte ontsnappen? Begrijpen we. Bezoek dan het Ueno Park: een van de grootste en mooiste parken van Tokyo. Hier slenter je onder honderden kersenbloesems: het Japanse symbool van vergankelijke schoonheid. In dit park vind je ook het nationale museum van Tokyo.
FOTO3
Tokyo National Museum
Ben je gek op kunstschatten? Ga dan vooral loeren bij dit museum. Hier vind je de allergrootste Japanse kunstcollectie. Bezoek je liever een expositie over geschiedenis en cultuur? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen in het Edo-Tokyo museum.
Tokyo op de planning? Duik dan alvast de Japanse cultuur in met deze kijktips!  

Meer over:

japan, tokyo, tokio
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.