Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

In deze verrassende stad waan je je in Duizend-en-een-nacht

30-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
424 keer bekeken
  •  
Samarkand skyline
Wakker worden in een sprookje? Dat kan in het eeuwenoude Samarkand. Deze bijzondere stad in Oezbekistan lijkt op het decor van een Duizend-en-een-nacht sprookje. Je raakt hier niet snel uitgekeken, want Samarkand is indrukwekkend, fotogeniek en eeuwenoud.
Samarkand 2
Samarkand mozaïek
Eeuwenoude welvaart 
De stad Samarkand is ontstaan toen de eerste handel tussen de oosterse en westerse samenleving op gang kwam. Dit gebeurde al in de eeuwen vóór Christus. De stad lag aan de zogenaamde Zijderoute en dat bracht veel welvaart met zich mee. Daarnaast werd de stad een soort kruisbestuiving tussen allerlei culturen. De Arabieren, Noord-Afrikanen, Chinezen en Europeanen kwamen allemaal met elkaar in contact. Dit zorgt voor een interessante mix van culturen. Nog steeds zie je deze welvaart en verschillende culturen terug in het gedetailleerde mozaïek, de veelzijdige architectuur en sierlijke gebouwen. 
Samarkand 3
Samarkand shops
Door de ingewikkelde patronen en hoge poorten is de architectuur in deze stad overweldigend. Paleizen en moskeeën zijn rijk versierd met voornamelijk groene en blauwe mozaïeken. Een mooie foto is hier dus snel gemaakt! 
Samarkand patroon
Samarkand deur
Samarkand plein
Jij blij, portemonnee blij
Het oog wil natuurlijk wat, maar dat geldt net zo goed voor de portemonnee. Misschien is dat gelijk het allerbeste aan deze sprookjesachtige bestemming: het is gratis toegankelijk. Zie jij jezelf al over de grote pleinen en door de smalle straten struinen?
Samarkand straten
Samarkand binnenplein
Nog niet helemaal klaar met de kleur blauw? Bekijk dan ook even dit Spaanse dorpje , waar ze álle huizen blauw verfden voor de promotie van een film.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.