Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nienke ziet keerzijde van toerisme met eigen ogen: Tanzaniaanse straatkinderen

22-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
thumb moshi amani
Tijdens haar reis in Tanzania bezoekt Nienke het stadje Moshi. Het groeiende toerisme in deze stad trekt vele Tanzanianen aan. Maar dit heeft een keerzijde... 

Meer dan 600 Tanzaniaanse kinderen leven namelijk op de straten van Moshi. Zonder veilige slaapplek. Zonder familie. En zonder een fatsoenlijk bord eten. Hoe deze kinderen op straat terechtkomen? 
Het is vaak een combinatie van verschillende redenen. Het begint bij extreme armoede, waardoor ouders hun kinderen van school moeten halen om te werken. En werken doen ze, heel erg hard, maar aan het einde van de dag moeten ze toch hun zuurverdiende centen inleveren bij ouders die hun fysiek, mentaal of seksueel misbruiken. Dus besluiten ze vaak weg te lopen, om voor zichzelf te werken in steden waar geld valt te verdienen in de toeristenindustrie. Maar daar moeten ze op straat leven, en dat brengt weer allerlei nieuwe problemen met zich mee.
In Moshi gaat Nienke op pad met straatwerkers Japhary en Ally die zich inzetten namens Amani Children’s Home. Wat Amani doet? Ze helpen kinderen die op straat terecht zijn gekomen door hen op te zoeken, een vertrouwensband met ze op te bouwen en vervolgens onderdak en een opleiding in het Swahili te bieden. Goed om te weten: Amani richt zich op lange termijn-oplossingen. Het uiteindelijke doel is namelijk om de straatkinderen terug te plaatsen bij hun familie, in hun natuurlijke omgeving. 
Lees hier wat jij voor deze Tanzaniaanse straatkinderen kunt betekenen.
Samen met Japhary en Ally dook Nienke de wijk Njoro in, waar ze met deze straatkinderen sprak…

Meer over:

tanzania
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.