Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze bizarre marmeren grotten in Patagonië veranderen van kleur

09-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1058 keer bekeken
  •  
thumb_carreralake
In het hart van Patagonië bevindt zich het zoetwatermeer Carrera Lake. Een meer dat zowat alle tinten turquoise kent. Met als hoogtepunt een stelsel van marmeren grotten.
carrera lake patagonie 15
Carrera Lake loopt van Argentinië  tot Chili . De Chileense naam van het meer is General Carrera Lake, maar de Argentijnen kennen dit stuk Moeder Natuur als Lake Buenos Aires.


Het hoogtepunt van het meer? Dat zijn ongetwijfeld de Marble Caves, oftewel Cuevas de Mármol. Dit natuurlijke netwerk van – jawel – marmeren grotten valt op door zijn unieke kleuren en texturen.
carrera lake patagonie  11
carrera lake patagonie 3
carrera lake patagonie 7
De tunnels zijn in verschillende maten en vormen te spotten. Je camera kan hier eventueel een extra SD-kaartje gebruiken, zoals je ziet…

carrera lake patagonie
carrera lake patagonie 4
De bizarre – maar fascinerende – geologische structuren van de marmeren grotten zijn gevormd door erosie. Meer dan zesduizend jaar lang hebben golven van het meer langzaamaan deze vormen eruit gesneden.
carrera lake patagonie 9
carrera lake patagonie 14
De formaties zijn onderdeel van Nature’s Sanctuary, beschermde natuurgebieden die behoren tot het cultureel erfgoed van Chili.
carrera lake patagonie 8
carrera lake patagonie 5
Het marmer is zelf niet diepblauw van kleur, maar door reflecties van het water krijgen de gesteentes kleur. En aangezien het waterniveau telkens verandert, transformeren de kleuren het gehele jaar door.carrera lake patagonie 16
carrera lake patagonie  12
Over kleurrijke grotten gesproken: bij de Reed Flute Cave in China kan de natuur er ook wat van.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.