3 op Reis

Het mysterie rondom dit Indiase dorp blijft al jarenlang onbeantwoord

22-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
368 keer bekeken
  •  
thumb_kuldhara india
Het Indiase dorp Kuldhara is en blijft één groot mysterie. De inwoners zijn hier van de een op de andere dag van de radar verdwenen en niemand snapt waarom. Wat de bevolking achterliet? Een spookachtig dorp dat langzaamaan afbrokkelt in de leegte van de Indiase woestijn.
Kuldhara ligt in het hart van de Thar-woestijn, in het westen van de staat Rajasthan.
kuldhara india 9
kuldhara india 8
Ooit was Kuldhara een bloeiend dorp, maar tegenwoordig is er geen sprankeltje leven meer te vinden. Het enige wat resteert, zijn verlaten ruïnes die een bron zijn van angstwekkende verhalen.
 
kuldhara india 3
kuldhara india
De bevolking schijnt in de negentiende eeuw massaal te zijn gevlucht, zonder ook maar een spoor achter te laten. Tot op de dag van vandaag is de precieze reden nog niet achterhaald. Toch zijn er theorieën in de omloop.
kuldhara india 2
kuldhara india 12
Volgens één theorie is er een logische verklaring voor de verdwijning van de bevolking en kunnen de paranormale verhalen de prullenbak in. Deze theorie wijt het aan het toegenomen watertekort in de woestijn. Maar dat zou volgens sommigen niet de plotselinge en massale vlucht van de inwoners verklaren. Een terechte weerlegging, als je 't ons vraagt.
kuldhara india 5
kuldhara india 6
De andere – meer spookachtige - theorie luidt als volgt. De gemeenschap zou zijn gevlucht om aan de verovering van een lokale heerser te ontkomen. Zo beweert men dat het hoofd van het Indiase district Jaisalmer aasde op de dochter van een lokale leider, waar hij mee wilde trouwen.
kuldhara india 14
Iedereen die hem in de weg zou staan, zou worden bestraft met een belastingverhoging. Inwoners kregen slechts één dag om het bod te accepteren. En uit loyaliteit naar de dochter en haar vader zou ’t hele dorp massaal zijn gevlucht.
kuldhara india 7
En nou komt het: het gerucht gaat dat de inwoners gezamenlijk het dorp hebben vervloekt, zodat niemand meer terug zou keren.
kuldhara india 13
De paranormale beweringen hebben wij zelf helaas nog niet kunnen bewijzen of ontkrachten. Wel is er eind december een archeologisch onderzoek  gestart om meer licht te werpen op de plotselinge leegstand van het dorp. Deze studie is nog niet afgerond.
kuldhara india 11
Maar tot die tijd houdt de mysterieuze identiteit van Kuldhara stand en heb jij een reden om de ruïnes zelf te bezoeken.
kuldhara india 4
En je mag dit mysterieuze bos in Engeland ook op je verlanglijst schrijven.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.