Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Off the beaten track Japan: de schilderachtige Romantic Road

06-01-2019
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
379 keer bekeken
  •  
shutterstock_1110637166
Wat Duitsland doet, kan Japan ook. Zo kent Japan zijn eigen versie van de Duitse Romantic Road. Een route langs samurai tempels, vulkanische landschappen en hot spring dorpen. De Romantic Road is het vredige antwoord op het nooit slapende Tokyo.
Sereen Japan
Denk je aan Japan, dan denk je aan Tokyo. Een stad die niet van ophouden weet. Waar zelfs schimmige steegjes worden verlicht door felle neonborden. Denk je de rust in het speelveld van Tokyo te hebben gevonden, dan schuilt de drukte zich achter een klein hoekje. Maar op twee à drie uur rijden, heeft die kalmte de overhand. Dit is namelijk het startpunt van de Romantic Road.


Neonbordloos
De Romantic Road is de perfecte uitvlucht voor het flitsende leven van de hoofdstad. De route is 320 kilometer lang en kronkelt langs traditionele heiligdommen, thermale dorpen en postcardwaardige berglandschappen. De route loopt van Ueda City in de Nagano provincie, naar Nikko in de Tochigi provincie. Onderweg passeer je berglandschappen in Gunma. Aangezien het openbare vervoer op de route relatief slecht geregeld is, zijn de gebieden rondom de Romantic Road voor een groot deel onontdekt. 
shutterstock_1141357880
De hoogtepunten van de Romantic Road? Wij lichten ze per provincie uit.
Spa’s en samurai in Nagano
Het Ueda Castle en zijn omliggende park gooien je terug in de tijd. Het kasteel stamt uit de 16 e eeuw en werd gebouwd door de leiders van de zogenaamde Sanada samurai clan. Ueda Castle is inmiddels al meerdere gevechten ouder, maar de schoonheid straalt er nog steeds vanaf. Het Udea City Museum werpt je nog verder terug, waar uitgestalde artefacten van samurai de aandacht trekken.

shutterstock_1216367524
Op een half uurtje rijden van Ueda City kom je terecht in Bessho-Onsen , een dorp vól hot springs. Bessho-Onsen is het oudste hot spring gebied van de regio. Het mineraalrijke water schijnt ziektes te kunnen genezen. De legende gaat dat de wonden van oude strijders in deze wateren zijn geheeld. De hot springs in Bessho-Onsen kun je niet mislopen. Maar neem vooral een bad in de kleinere, traditionele varianten!
De vulkanische speeltuin van Gunma
Een van de must sees in de Gunma prefectuur is het Onioshidashi Park . Onioshidashi betekent letterlijk ‘ogres (Shrek-figuren) die stenen van een berg duwen’. Als je het rotsachtige vulkanische landschap ziet, snap je waarom. Zou ‘De vloer is lava, voor gevorderden’ bestaan, dan was Onioshidashi het speelveld. Dit indrukwekkende lavalandschap is gevormd na een uitbarsting van de nabijgelegen Mount Asama.  

shutterstock_373686061
Net zoals de Mount Fuji, behoort Mount Asama tot het rijtje actieve vulkanen van Japan. Maar doorgewinterde hikers laten zich natuurlijk niet hierdoor afschrikken. Een hike retourtje naar de top neemt zes à zeven uur in beslag. Zo’n wandeltocht levert uitzichten op ravijnen en kloven op. Tijdens de tocht zul je al snel merken dat de groene Hobbit-achtige velden langzaamaan transformeren in een vulkanisch ‘Mount Doom’ landschap.
De postcard perfect landschappen van Tochigi
Het Nikko National Park staat bekend om haar bergachtige landschappen, watervallen, meren, hot springs, tempels en wandelroutes. Al jarenlang is deze stad een centrum voor shintoïsme en boeddhisme. Trakteer je ogen hier vooral op het gedetailleerde houtsnijwerk en het met bladgoud versierde Toshugu Shrine complex. 

toshugu shrine
Het Nikko National Park is ook de thuisbasis van een van Japans populairste watervallen, de 100-meter hoge Kegon Waterfall . De waterval heeft zelfs een plek in de top drie watervallen van Japan en laat zichzelf in de herfst van haar beste en kleurrijkste kant zien.
De waterval grenst aan Chuzenji Lake , een meer aan de voet van Mount Nantai. De kusten van dit meer zijn voor het grootste deel bebost, wat het een ideaal hikerondje maakt. Een wandeling rondom het meer is ongeveer 25 kilometers lang. Liever een uitzicht van bovenaf? Ga dan naar het Hangetsuyama Observation Deck!

shutterstock_522793690
Goed om te weten
Het startpunt Ueda City is vanaf Tokyo te bereiken met de hogesnelheidstrein, de Hokuriku Shinkansen. Deze rit duurt anderhalf uur. Vanuit hier is de route het beste te volgen met een huurauto. Hoe lang het duurt voordat je het eindpunt bereikt, is aan jezelf. En dat is het ideale aan reizen met een auto. Je kunt zoveel uitwijken als je zelf wil! Houd rekening met een periode van twee tot vijf dagen. Plan een rit over de Romantic Road overigens vooral voor de warmere seizoenen. In de winter zijn een aantal bergpassen op de route namelijk afgesloten.
De Romantic Road opgeslagen in je to do-lijst? Voeg deze roadtrip daar vooral aan toe!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.