Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

In Midweek bezoekt Menno de townships van Kaapstad

29-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
menno-omslag-artikel
Menno gaat langs de townships, waar tijdens de apartheidsperiode de zwarte en gekleurde bevolking moest verblijven.

Menno is voor 3 op Reis Midweek in Kaapstad, op zoek naar de verhalen van en de magie achter de stad.  Om deze reden gaat Menno ook in op het verleden van de townships. De townships vormen nog steeds een groot deel van Kaapstad. Deze buurtschappen zijn ontstaan tijdens de apartheid voor de zwarte en gekleurde bevolking. Dit gedeelte van de bevolking werd gedwongen hun huizen in het centrum van Kaapstad te verlaten en te verhuizen naar de Kaapse Vlakte.
Menno spreekt af met Siviwe, die hem meeneemt naar zijn township Langa. Hij laat Menno zien dat er ook voor de mensen uit de townships een mooie toekomst te wachten kan staan. Hij is zelf actief bezig voor zijn gemeenschap als local projectmanager voor een Nederlandse organisatie, Project I AM. Deze organisatie heeft als doel om anderen uit de townships te helpen om het te maken in de film- en televisie-industrie delen. 
De hele aflevering zien? Kijk dan op woensdag 31 januari om 19.50 uur op NPO 3 naar Menno's Midweek in Kaapstad.
En wat doet dit Project I AM nou precies? De organisatie legt het je hier uit.
Meer weten? Hier lees je alles over dit project!
Meer zien van 3 op Reis Midweek? Kijk dan even snel op deze pagina!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.