Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Met deze hotelkamerhacks heb jij nooit meer slapeloze nachten

20-10-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1599 keer bekeken
  •  
Hotelkamer

© David Tadevosian / Shutterstock.com

Wat een kledinghanger en twee gordijnen allemaal wel niet bij mensen kunnen losmaken. Rick Klau postte onderstaande hotelkamerhack en dat bleek precies te zijn wat iedereen nodig heeft in zijn reizende leven.

We weten niet wat het is, maar hotels lijken graag geld te willen besparen door hun gordijnen net iets te klein te bestellen. En die spleet licht, die vervolgens ’s morgens vroeg op je bed schijnt terwijl jij van plan was uit te slapen, kan voor grote ergernis zorgen. Maar deze tweet is je redder in nood.

Overigens moet je dan wel precies deze kledinghangers in je hotelkledingkast hebben hangen. Dus als je niets aan het lot wil overlaten, raden we je aan om altijd grote haarclips of papierklemmen in je tas te stoppen voor vertrek.

Enfin, Twitter werd dus gek. En daarnaast begonnen twitteraars massaal hun eigen hotelkamerhacks te delen. Wij zetten met liefde de beste voor je op een rij. Dankjewel internet!

1. Altijd opladen in bed

Die stopcontacten in een hotel zitten nooit op een logische plek. Waarschijnlijk wil je graag nog even scrollen in bed. Maar als je telefoon in de oplader moet, beland-ie vaak op de grond of bij het bureau. Koop dus een extra lange oplader zodat je ‘m ook op je nachtkastje kan leggen.

2. Voor als je hotelkamer ook je tijdelijke werkkamer is

Op reis ben je liever niet met werk bezig, maar soms zit er niets anders op en zal je in je hotelkamer aan de slag moeten. De bureaus en de bureaustoelen zijn daar alleen vaak niet verstelbaar. Daardoor zit je niet helemaal zoals de Arbo-wet je voorschrijft te flexwerken. Maar geen nood: als je wel een strijkplank tot je beschikking hebt, kan je die bombarderen tot verstelbaar bureau.

3. Extra groot scherm nodig?

Binnen hetzelfde genre: gooi ook van tevoren een HDMI-kabel in je koffer. Sommige tv’s zijn daarmee namelijk aan te sluiten op je laptop en dan heb je een extra (groot) scherm om op te werken.

Hotelkamer

© Fizkes / Shutterstock.com

4. Veel stroom nodig?

Wil je je laptop én je telefoon én je camera oplader én föhnen én ook nog je nachtlampje aan? Dan heb je in een hotelkamer vaak pech, want zoveel stopcontacten zijn er niet. Dikke tip dus om een stekkerdoos of een stekkersplitter mee te nemen. Let er wel op dat het aantal volt goed aansluit op de stopcontacten in dat land. En kom de hotelkamer ook soms uit om je omgeving te ontdekken hoor!

5. Laat je kleding weer fris ruiken

Doordat je kleding tijdens het reizen vaak lange tijd in een koffer of backpack opgepropt zit, ruikt het vaak een beetje muf bij aankomst. Stop daarom een blok zeep in je koffer: opgelost.

6. Nooit meer airco-problemen

In sommige landen is airco in je hotelkamer geen overbodige luxe. Maar het kan minder prettig zijn als je elke nacht ligt te bevriezen omdat er een ijskoude poolwind richting jouw lichaam raast. Als de airco te dicht op je bed staat, kan het handig zijn om er een stoel voor te zetten. Mits het apparaat natuurlijk op de grond staat.

Hotelkamer

© Soloviova Liudmyla / Shutterstock.com

7. Airco-tip deel twee

Door die airco hangt er vaak een droge lucht in de ruimte. Hang een vochtige handdoek voor de airco et voilá: er hangt weer wat vocht in de lucht.

8. Waar zijn die douchemutsen toch goed voor?

Wie gebruikt er in godsnaam douchemutsen? En toch zijn ze in veel hotelkamers tot je beschikking. Gebruik ze nuttig door ze over je vieze schoenen te doen, voordat je die terug je koffer in stopt.

9. Een volledig donkere kamer

Deze tip sluit goed aan bij de allereerste tip van dit artikel. Want je kan die ramen wel goed verduisterd hebben, maar dan zijn er nog steeds allerlei flikkerende lichtjes van de tv, wekker, airco of andere elektrische apparaten die je wakker houden. Neem dus zwarte tape mee zodat je deze lichten af kan plakken. Een beetje mascara erop kan ook werken, maar maak het wel weer schoon als je weggaat.

Leer ook gelijk hoe je je koffer/backpack het beste kan inpakken.

Meer over:

reistips
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.