Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Hitte-alarm: leer kitesurfen met Geraldine

16-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
xlthumb geraldine kitesurfen
De week die je wist dat zou komen… Jaha, de warmte komt ein-de-lijk deze kant op! En die wil jij natuurlijk met open armen verwelkomen. Hoe je dat doet? Met een dagje kitesurfen natuurlijk! Want dat is wel zo verfrissend.
Geef toe. Je zag de weersvoorspellingen van deze week en dacht: ‘Moet. Naar. Buiten.’ En omdat wandelen, zwemmen en parkhangen nou niet bepaald bucketlistdingen zijn, hebben wij een toffer alternatief: kitesurfen! Dus zoek de zee op, pak de windvlagen en laat je heerlijk meeslepen over het water. Hoppakee! Geraldine ging je al voor:
Kitesurfen is geen appeltje eitje, maar gelukkig bestaan er talloze kitesurfscholen waar je de watersport onder de knie kunt krijgen. En dat vergt uiteraard een hoop geduld. Aan het begin staat je een hoop gestruggel te wachten. Zo zal je gegarandeerd een paar keer op je bek gaan. Om de basis te leren, ben je zo’n 3 tot 5 dagen bezig. Vervolgens kun je je skills in een paar dagen verbeteren. En na zo’n (anderhalve) week scheur je als een koning(in) over het water. Oh en: ondiep water is voor beginners makkelijker om mee te beginnen! Hou daar dus rekening mee wanneer je een kitesurfschool selecteert. 
xlthumb kitesurfen
Gelukkig hoef je geen vliegticket te scoren om een kitesurf-pro te worden. Met name dankzij ons zeeklimaat en de vaak constante wind kun je prima kitesurfen in eigen land. Vooral in Zandvoort, Vrouwenpolder, Scheveningen, Texel en IJmuiden vind je genoeg kitespots. Maar je bent gewaarschuwd, want je mag niet overal zomaar het water induiken om te gaan kitesurfen. Dit wordt bepaald door de Flora- en Faunawet, waarbij de bescherming van plant- en diersoorten centraal staat. 
xlthumb kitesurf2
Mocht je de smaak nou écht te pakken hebben? Combineer je kitesurf-verslaving dan met een waanzinnig reisbestemming. Daarvoor ben je onder andere bij Fuerteventura , Hawaï , het Gardameer , Essaouira en Sal aan het goede adres!

Pssst: de zomer nóg dichter bij je hebben? Vooral hier klikken dan!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.