Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Hippieparadijs Goa: Dit zijn de overblijfselen

12-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1700 keer bekeken
  •  
xlthumb_goabeach
Een flinke dosis ‘love, peace and understanding'. Waar je dat aan doet denken? De hippie scene natuurlijk! Deze Flowerpowercultuur was – ooit – enorm aanwezig in het Indiase Goa. Maar hoe zit 't nu? Wat is er nog van over?

xlthumb_goabeach
Oké. We horen je denken: ' India een hippie paradijs?' Je zou het inderdaad niet snel denken, maar in de jaren ’60 en ’70 trokken hordes jongeren vanuit Europa naar Azië. Waarom? Ze zochten geluk, spiritualiteit en vrijheid. En dat vonden ze in de Indiase deelstaat Goa. In Goa heerste namelijk een relaxte, ontspannen en zorgeloze manier van leven. En daar heeft de Portugese overheersing hoogstwaarschijnlijk een steentje (zeg maar gerust: een gigantische rots) aan bijgedragen. Zo komt de typische Goa uitspraak susegad  van het Portugese  sossegado , oftewel ‘rustig’. 'Susegad' staat dus voor de laidback modus waarin Goa 24/7 verkeert.
xlthumb goa beach
In de hoogtijdagen van de hippiecultuur overstroomden de stranden van Goa met alternatieve strandfeesten. Maar toen het drugsgebruik van de jongeren werd gehinderd door strengere regels vanuit de Indiase overheid, was het klaar met de pret. Gevolg? De hippies verlieten de stranden van Goa, op zoek naar alternatieve kustplaatsen. 
Wat er nu nog over is van deze hippie hemel? De cultuur leeft er nog steeds, maar het vergt speurwerk. Goa is namelijk flink in trek geworden onder reizigers. Zo nu en dan spot je nog een hippie van de oude stempel. Met name bij de badplaatsen Anjuna en Palolem. Een van de hippie pareltjes is  The Blue Travelers Bus,  een niet-commerciële bar waar je ook kunt overnachten. Ook vind je in Goa genoeg centra waar je yoga en andere spirituele workshops kunt doen. Daarnaast kun je rondstruinen over hippiemarkten, waar je kleding en andere hebbedingetjes in alle kleuren van de regenboog kunt shoppen. 
xlthumb marktje
Hoewel 't aantal reizigers in Goa elk jaar toeneemt, kun je de laid-back sfeer nog altijd vinden. En als je deze hebt gevonden, is Goa magisch mooi...

En dat gaat Geraldine je bewijzen, zondag 19:50 op NPO3!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.