3 op Reis

Herfsttip: de schoonheid van de Sloveense Alpen

22-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
slovenia-1835606
De schoonheid van Slovenië zit ‘m in de prachtige natuur. Denk aan postcard-achtige meren, blauwgroene rivieren en besneeuwde bergtoppen. En verbeeld je daar vooral een herfstfilter bij. In de herfst is Slovenië namelijk een speeltuin voor de natuurliefhebber. In welk gebied je dan vooral moet zijn? In de Sloveense oftewel de Julische Alpen! 
Mount Triglav
Midden in de Julische Alpen vind je het Triglav National Park, waar sommige pieken boven de 2500 meter reiken. De koning van deze pieken is Mount Triglav, met haar 2864 meter de hoogste berg van Slovenië. De bergtop staat zelfs afgebeeld op de Sloveense vlag en wordt beschouwd als hét symbool van 't land. De Slovenen geloven zelfs dat elke inwoner ooit in zijn/haar leven de top van Mount Triglav zou moeten bereiken. Zelf de top bereiken? Verwacht dan een pittige klim! Maar daar krijg je uiteraard adembenemende uitzichten voor terug.
triglav_thumb
Lake Bohinj
Bij hét meer van Slovenië denk je al gauw aan het populaire Lake Bled. Mooi is 'ie zeker. Maar verwacht hier weinig rust te vinden; Lake Bled wordt namelijk overspoeld door reizigers. Ga vooral voor het alternatieve Lake Bohinj. Bij dit meer is ‘t niet alleen rustiger en serener. Óók doet het meer qua schoonheid zeker niet onder aan zijn drukbezochte broertje. Lake Bohinj ligt op zo’n 30 kilometer van Lake Bled en heeft de Julische Alpen als indrukwekkende achtergronddecor. De omgeving is makkelijk op loopafstand te verkennen. Vanaf hier kun je meerdere toffe hikeroutes volgen! Makkelijke én diehard varianten. Tip: hike vooral naar de Savica waterval. En zorg dat je genoeg water meesleept… Meer zien in minder tijd? Maak dan een fiets- of mountainbiketocht en hop vooral langs de traditionele dorpen Stara Fužina en Studor. 
bohinj_thumb
Soča Valley 
De So č a rivier in de So č a Valley wordt beschouwd als een van de mooiste rivieren van Europa. Kayaken, raften, hiken en ziplinen… deze rivier kan je een flinke dosis adrenaline geven. En dan hebben we ’t nog niet gehad over de uitzichten. De rivier wurmt zich namelijk langs watervallen, valleien en verborgen poelen. Ook vind je in So č a Valley meerdere historische gebouwen en locaties die een bezoek waard zijn. In de Tweede Wereldoorlog vochten namelijk miljoenen soldaten in de bergen van Slovenië. Gaat de So ča Valley op je verlanglijst belanden? Zorg dan dat je de gebieden Bovec, Tolmin of Kobarid als uitvalsbasis neemt.  Tip: Kobarid staat vooral bekend om zijn groeiende culinaire reputatie! 

Soča_kayaking_(9168950320)
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.