Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.
3 op Reis

Portugese grenzen zijn weer open voor reizigers

23 mei 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Nazare, Portugal

© Sodel Vladyslav / Shutterstock.com

De Portugese minister van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de deuren van Portugal weer openstaan voor reizigers. Portugal is een van de eerste landen in Europa dat toeristen uit andere lidstaten weer verwelkomt.
Portugal ging halverwege maart in lockdown. Sinds kort worden de coronamaatregelen in het land weer stapsgewijs versoepeld. Winkels en restaurants mogen open onder beperkingen, maar ook buitenlandse toeristen zijn weer welkom. Er geldt voor hen geen verplichte quarantaine. Wel worden enkele gezondheidscontroles ingevoerd op luchthavens.
De beslissing om het land weer open te stellen voor Europese reizigers kwam vlak nadat enkele luchtvaartmaatschappijen die van en naar Portugal vliegen aankondigden spoedig weer op te starten. Vluchten van Portugal naar landen buiten de Europese Unie en andersom blijven in ieder geval opgeschort tot 15 juni. Tot die tijd blijft ook de landgrens met Spanje gesloten.
Kan ik nu weer naar Portugal reizen?
Momenteel luidt het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken nog steeds: reis alleen naar Portugal indien dit noodzakelijk is. Bovendien gaan er nog altijd minder vluchten en doorkruist een reis over land enkele landen wiens grenzen nog gesloten zijn. Het is dus afwachten tot dergelijke maatregelen versoepelen. 
Bron: ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.