Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Portugese grenzen zijn weer open voor reizigers

23-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
499 keer bekeken
  •  
Nazare, Portugal

© Sodel Vladyslav / Shutterstock.com

De Portugese minister van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de deuren van Portugal weer openstaan voor reizigers. Portugal is een van de eerste landen in Europa dat toeristen uit andere lidstaten weer verwelkomt.
Portugal ging halverwege maart in lockdown. Sinds kort worden de coronamaatregelen in het land weer stapsgewijs versoepeld. Winkels en restaurants mogen open onder beperkingen, maar ook buitenlandse toeristen zijn weer welkom. Er geldt voor hen geen verplichte quarantaine. Wel worden enkele gezondheidscontroles ingevoerd op luchthavens.
De beslissing om het land weer open te stellen voor Europese reizigers kwam vlak nadat enkele luchtvaartmaatschappijen die van en naar Portugal vliegen aankondigden spoedig weer op te starten. Vluchten van Portugal naar landen buiten de Europese Unie en andersom blijven in ieder geval opgeschort tot 15 juni. Tot die tijd blijft ook de landgrens met Spanje gesloten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.