Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit zijn de mooiste plekken van Namibië

01-06-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
669 keer bekeken
  •  
xlthumb_deadvlei
Woestijnen waar je "U" tegen zegt, natuurparken die je mond doen openvallen en kustlijnen die niet lijken te eindigen: HALLO NAMIBIË! Deze Afrikaanse parel is een ultiem paradijs voor de natuurliefhebber. En daarom hebben we - speciaal voor jou - de mooiste plekken op een rij gezet, die je in een roadtrip door dit land kunt bewonderen. Graag gedaan!

- Waterberg Plateau National Park
Van Waterberg Plateau National Park naar Etosha National Park: ongeveer 280 km, 3 uur
- Etosha National Park
Van Etosha National Park naar Twyfelfontein: ongeveer 325 km, 3 uur en 30 minuten
- Twyfelfontein
Van Twyfelfontein naar Swakopmund: ongeveer 360 km, 4 uur en 45 minuten
- Swakopmund
Van Swakopmund naar Sossusvlei: ongeveer 400 km, 5 uur en 15 minuten
- Sossusvlei
Van Sossusvlei naar Fish River Canyon: ongeveer 590 km, 8 uur
- Fish River Canyon


xlthumb_bigdaddydune
Jaha. Nu wil je natuurlijk weten wat hier te beleven valt! Gaan we je uitleggen:

Waterberg Plateau National Park
Het Waterberg Plateau is een enorme zandstenen berg van zo’n 150 meter hoog. Hier sta je versteld van zowel de indrukwekkende dorre landschappen als de groene natuur. In dit gebied leven er meer dan 200 vogelsoorten en andere zeldzame dieren. Doen: een nachtje tukken bij een van de kampeerspots op de vlakte. 
xlthumb_waterbergplateau
Etosha National Park
Dit nationaal park wordt beschouwd als een van de mooiste in Namibië . Het gebied is zo groot als de helft van Nederland. Dus ja, je kunt hier pri-ma een paar dagen vertoeven. Het uithangbord van dit park is de Etosha Pan. Door de regen transformeert deze enorm grote zoutvlakte een aantal dagen per jaar in een ondiepe lagoon, dat dient als ultieme hangplek voor flamingos en pelikanen. Wat je nog meer kan verwachten? Een lading leeuwen, olifanten en antilopen. Maar natuurlijk nog veel meer!
xlthumb_etoshanationalpark
Twyfelfontein
Deze vallei staat vooral bekend om zijn bergschilderingen en rotsgraveringen, waar meer dan 2500 (!) van te vinden zijn. Wat zéker niet mag worden overgeslagen in dit gebied is de Burnt Mountain: een 12 kilometer lange vulkanische bergketen die gloeit als er zonlicht op staat. Een andere mustsee zijn de Organ Pipes: een kloof waarbij stenen door de natuur zijn gevormd tot rechtopstaande kolommen. 
Swakopmund
Deze kustplaats is dé oplaadspot na een flinke dosis natuur & wild. In Swakopmund – waar de oceaan en woestijn elkaar aantikken - kun je namelijk heerlijk uitwaaien of een shopmarathon houden. Mocht je tóch nog vol energie zitten, wijk dan 30 kilometer zuidwaarts uit naar Walvisbaai. Vanaf hier zijn er namelijk boottochten (bij Pelican Point om precies te zijn) die je langs walvissen en dolfijnen leiden. 
xlthumb_lionrock
xlthumb_swakopmund
Sossusvlei
De Sossusvlei, een gebied in de Namib woestijn, lijkt net één grote gephotoshopte boel. Sommige oranje zandduinen zijn torenhoog, waardoor je je zowat in een bureaubladachtergrond waant. Deze immense zandbergen zijn de allergrootste ter wereld, waarvan de Big Daddy Dune bovenaan het lijstje staat. Deze koning van ‘n zandduin tikt de 325 meter aan! Tip: bezoek ook ook de Deadvlei, een kleipan met dode bomen. Waarom? De foto zegt genoeg! 
xlthumb_deadvlei
Fish River Canyon
Na de Amerikaanse Grand Canyon is de Fish River Canyon de allergrootste ter wereld! Een van de hotspots is Hell’s Corner. We horen je denken: ‘dat klinkt gezellig.’ Maar wees niet bang: want deze ‘duivelse’ spot is een waanzinnig vette plek, die niet van deze planeet lijkt te zijn. Oh en: het is hier snikheet. Vandaar de naam :) 
xlthumb_hellscorner
xlthumb namibie
Nog meer  roadtrip inspiratie op je beeldscherm? Check deze vette route door Zuid-Afrika!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.