Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze Vietnamese eilanden wil je ontdekken

16-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
648 keer bekeken
  •  
xlthumb_condao
Vietnam kent een enorm grote dosis aan natuurlijke schoonheid. Landschappen waar je in wil verdwalen. Dynamische megasteden die geen stop kennen. Maar óók: exotische eilanden waar je heerlijk wil uitwaaien. Welke precies? Lees vooral verder!

1. Phu Quoc Island
Deze groep van 28 eilanden is een van de best bewaarde geheimen van het land. Je vindt hier ruim 20 onontdekte stranden en onbewoonde eilanden. Het mooiste onbewoonde eiland is Hon Xuong, ook wel Robinson Crusoe eiland genoemd. Helaas kun je hier niet overnachten, maar het eiland is wel de moeite waard voor een dagtrip. Rondom de eilanden verzamelt zich een grote verscheidenheid aan marine life. Denk aan meer dan 100 verschillende soorten koraal en vissen. 
xlthumb_phuquoc
2. Cham Islands 
Deze cluster van eilanden is zo'n 15 kilometer verwijderd van de kust van Hoi An. Snorkel- en duikverslaafden raden we aan deze plek vooral niet over te slaan. Het wemelt hier namelijk van de goede snorkel- en duikspots. En dan met name bij het Cham Island National Park. Verder is het ook de moeite waard om het vissersdorp Bai Huong te bezoeken.

xlthumb_chamislands
3. Con Dao Islands
De Con Dao eilanden dienden eerst als gevangeniseilanden. En nu? Nu zijn ze een van de bekendste highlights van Vietnam. Wat je hier kunt verwachten? Witte stranden, helderblauw water en prachtige baaien. Ja, dit is Vietnam in zijn ultieme rustmodus. Om dat idee nog meer te verduidelijken: verkeerslichten ga je hier amper tegenkomen!
xlthumb_condao
Meer tropische parels op je scherm? Met één klik vlieg je naar deze heerlijke Braziliaanse archipel!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.