Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze route legt Geraldine af door India

31-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1219 keer bekeken
  •  
Thumb India
Geraldine reist de komende weken door het zuiden van India. Ze is begonnen in de relatief rustige deelstaat Kerala en reist door naar een van de meest chaotische steden ter wereld: Mumbai. Benieuwd welke plekken ze nog meer aantikt? Wij verklappen ze hieronder:
 • Kerala  
  Per auto van Kochi naar West-Ghats: ongeveer 100 km, 3 uur
 • West-Ghats
  Per auto van West-Ghats naar Maduari: ongeveer 200 km, 5 uur  
 • Madurai
  Per vliegtuig van Madurai naar Goa: ongeveer 1000 km, 5 uur 
 • Goa
  Per trein van Goa naar Mumbai: ongeveer 600 km, 11 uur 
 • Mumbai 
Afbeelding roadtrip India
Weten wat voor moois te ontdekken valt tijdens deze route? Hier onze tips:  
Kerala
De deelstaat Kerala wordt ook wel het land van de kokosnoten genoemd. En dat begrijp je meteen wanneer je je eerste stappen op het parelwitte zand van Marari Beach zet. Overal, maar dan ook overal spot je palmbomen. Naast dit strand is havenstad Kochi ook een bezoek waard. Tip: struin rond in de straten van de regio Fort Kochi. Je vindt hier veel kleurrijke street art! 
West-Ghats
West-Ghats is een bijzondere bergketen op de grens tussen Kerala en de Tamil Nadu. Hier leven namelijk 325 bedreigde plant- en diersoorten. Wil je extra genieten van de adembenemende uitzichten? Goed nieuws! Je kan hier namelijk trekkingen doen, bergklimmen én... paragliden. 
Foto India roadtrip
Madurai
De Taj Mahal is de parel van het noorden. En in het zuiden? Daar heb je de Meenakshi, een giga tempel die er sowieso mag zijn. De tempel staat in het hart van de stad en is een van de grootste hindoeïstische tempelcomplexen ter wereld. De tempel wordt niet voor niets beschouwd als een hoogtepunt van de Zuid-Indiaanse architectuur!
India roadtrip foto 3
Goa
Goa is de kleinste deelstaat van India en qua oppervlakte vergelijkbaar met de provincie Overijssel. Toch reizen hier jaarlijks nét wat meer toeristen naartoe: zo’n 6 miljoen. Zij komen af op de relaxte vibe die je op het strand én in Penaji (de hoofdstad van Gao) vindt. Deze stad doet je misschien wel denken aan Portugal. En dat is geen gekke gedachte, want Gao is namelijk een overblijfsel van de eeuwenlange Portugese overheersing.
Mumbai
In Mumbai ervaar je het hardcore India: een aanslag op je zintuigen. De stad is niet alleen de grootste van India, maar ook de rijkste. Toch heeft Mumbai ook enorm grote contrasten. Zo vind je op korte afstand de op twee na grootste sloppenwijk ter wereld: Dharavi. 
Geraldine in Kerala terugkijken? Klikken maar!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.