Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze 7 vulkanen wil je beklimmen

18-06-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2410 keer bekeken
  •  
xlthumb_rinjani
1. Eyjafjallajökull, IJsland: 1650 meter hoog
Ten eerste: nee dit is geen typfout. Ten tweede: de Eyjafjallajökull is eigenlijk geen vulkaan, maar een gletsjer. Waarom deze wel in het lijstje staat? Omdat deze immense gletsjer het dak vormt van een vulkaan. De Eyjafjallajökull is een van de hoogtepunten van IJsland, omdat je tijdens de hike (die tussen de 8 en 10 uur duurt) de meest waanzinnige IJslandse landschappen ziet, zoals canyons, bergvalleien en nog meer gletsjers!
xlthumb_Eyjafjallajokull
2. Mount Ngarahoe, Nieuw-Zeeland: 2290 meter hoog
Zegt Mount Doom je iets? Zo ja, dan wil je deze berg sowieso op je bucketlist zetten. De vulkaan is namelijk gebruikt als setting voor Mordor, het gevreesde zwarte land van de filmtrilogie The Lord of The Rings. Verwacht onderweg vele losse stenen, ijskappen en ijzige temperaturen. Maar hé: na het behalen van de top weet je precies hoe Frodo en Sam zich voelden. Nou ja, het komt in de buurt…
xlthumb_mountngauruhoe
3. Mount Bromo, Indonesië: 2300 meter hoog
De Mount Bromo ligt in het waanzinnige mooie Indonesische maanlandschap dat The Sea of Sand als bijnaam heeft. Deze vulkaan is ongetwijfeld een van de populairste highlights van Indonesië. En dat is begrijpelijk, want de klim duurt slechts één tot twee uur. Voor deze vulkaan hoef je dus geen doorgewinterde bergbeklimmer te zijn! Oh en: wat dacht je van het uitzicht tijdens de zonsopkomst? Adembenemend!
xlthumb_bromo
4. Villarrica, Chili: 2800 meter hoog 
Het tofste aan deze vulkaan? Niet het overweldigende uitzicht. En niet het euforische gevoel bij het behalen van de top. Wat dan wel? De afdaling! Je kunt de Villarrica namelijk afdalen door per slee de berg af te glijden. Zei er iemand ‘wedstrijdje vulkaansleeën’?
xlthumb_villarrica
5. Mount Nyiragongo, Congo: 2850 meter hoog
Ooit benieuwd geweest naar de poorten van de hel? (Wie niet?) Boek dan een ticket naar Congo en beklim de Mount Nyiragongo. Deze gigantische poel van gesmolten lava is namelijk het dichtst wat je ooit zal komen bij het vagevuur. In deze krater bevindt zich het allergrootste lavameer van de wereld. De lava in dit meer is extreem vloeibaar! Beter vul je je waterflesje hier dus niet mee.
xlthumb_nyiragongo
6. Mount Rinjani, Indonesië: 3700 meter hoog
We waarschuwen je alvast: het beklimmen van de Mount Rinjani is pittig. Heel pittig. Wat daar tegenover staat? Twee nachten tukken in een tentje naast de krater. Een uitzicht waarbij je het gevoel krijgt dat je alleen bent met de wereld. Een chillsessie in een van de hot springs. Maar helaas ook: twee extreem stijve benen. Hou er dus rekening mee dat je na het beklimmen van de Rinjani vulkaan geen tapdance avond inplant. 
xlthumb_rinjani
7. Cotopaxi, Ecuador: 5900 meter hoog
De Cotopaxi vulkaan behoort tot de allerhoogste actieve vulkanen in de wereld. Sinds 1738 is deze vulkaan al meer dan vijftig keer uitgebarsten. Van plan om deze gigant te trotseren? Bekijk dan van tevoren of het veilig genoeg is! De klim duurt zo’n twee dagen, waarna een laatste heftige klimpartij van twee tot drie uur volgt. En dan? Dan sta je opeens boven de wolken… 
xlthumb_cotopaxi
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.