Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De Trans-Siberië express: Een treinreis voor je bucketlist

25-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
485 keer bekeken
  •  
Thumb artikel Trans Siberië Express
Het is ’s werelds langste treinreis: de Trans-Siberië Express. Deze gruwelijke trip leidt je langs knotsen van bergen, uitgestrekte toendra’s en heuvelachtige landschappen. De treinritjes door het vlakke Nederland zijn hier niks bij. Deze megalange lijn is namelijk 9287 kilometer lang! Maurice legde tijdens zijn reis door Rusland een groot deel van de Trans-Siberië Express af. Daarbij tikte hij 6 verschillende bestemmingen aan. En die hebben wij op een rijtje gezet. Want deze zijn het bezoeken so-wie-so waard.
De Trans-Siberië Express brengt je van Vladivostok naar Moskou. Voor de hele belevenis moet je ‘m uiteraard van het begin tot het eind volgen. Maar Maurice stapte op in Irkoetsk en reisde tot Moskou. Onderweg nam hij een duik in het Baikalmeer: het diepste, grootste én oudste zoetwatermeer op deze aardbol. Ook beklom hij de bijzondere rotsen van het Stolby National Park in Krasnojarsk. Daarnaast bezocht hij Novosibirsk, de grootste stad van Siberië. Hij reisde vervolgens door naar Kazan waar hij het Kremlin van Kazan bezocht. Over twee weken zie je hoe Maurice zijn laatste bestemming bereikt: Moskou. 
Samengevat tikte Maurice de volgende plekken aan: 
 • Irkoetsk
  Van Irkoetsk naar Krasnojarsk: ongeveer 1000 km
Tip: Bezoek het eiland Olchon. Hier rijd je vanaf Irkoetsk in zo’n 4 uur heen. Daarbij vaar je zo’n halfuur met een ferry. Op dit eiland kun je de heilige Sjamanenrots spotten. En als je lef hebt, kun je net als Maurice het ijskoude Baikalmeer induiken.
 • Krasnojarsk
  Van Krasnojarsk naar Novosibirsk: ongeveer 800 km 
 • Novosibirsk
  Van Novosibirsk naar Jekaterinenburg: ongeveer 1600 km
 • Jekaterinenburg
  Van Jekaterinenburg naar Kazan: ongeveer 950 km 
 • Kazan
  Van Kazan naar Moskou: ongeveer 800 km
Thumb artikel Trans Siberië Express
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.