Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De meest bloedstollende escape rooms wereldwijd

21-12-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
289 keer bekeken
  •  
shutterstock_1185939031
Puzzels oplossen. Codes kraken. Ontsnappen aan zombies. Je reis kan áltijd een stukje avontuurlijker. Gelukkig zijn er wereldwijd genoeg mogelijkheden om dit verlangen te vervullen. (Zonder al te gekke fratsen uit te halen). Daarom bij deze: de 6 spannendste escape rooms ter wereld! 
Locked In – Edinburgh, Schotland
De escape room Locked In vindt plaats in een oude school voor dierenartsen Geen geënsceneerde kamers, maar  the real deal . Je kunt hier bijvoorbeeld spellen spelen in het oude laboratorium, de snijkamer of in een klein dierenziekenhuis. Vooral The Secret Lab is een populaire kamer. Dit was in de jaren ‘70 het Kensie Research Lab, waar een geheimzinnige professor vaccinaties tegen een virus creëerde. Jaren later wordt men wordt gewaarschuwd het lab nóóit opnieuw te betreden... 
locked in
Roomscape – Stockholm, Zweden
De spellen in ’t Zweedse Roomscape laten je wildste dromen uitkomen. Altijd al een diamantroof willen meemaken? Uit de gevangenis ontsnappen? Of misschien een grote zombie-uitbraak willen voorkomen? In deze escape room kan het allemaal. En als je wilt, hebben ze zelfs een ‘mobiele’ escape room. Deze kun je overal mee naartoe nemen! Dus als je indruk wilt maken op je hostelbuddies... Vooral doen.  
The Basement – Los Angeles, Verenigde Staten
Over bloedstollend gesproken... De meeslepende spellen in The Basement zullen ervoor zorgen dat je nekharen recht overeind gaan staan. De horror-achtige setting van deze escape rooms zijn gebaseerd op het (fictieve) verhaal van seriemoordenaar en kannibaal Edward R. Tandy. Zijn ouders waren op vroege leeftijd overleden en na hun dood raakte hij o.a. geobsedeerd met het opzetten van dieren. Elke kamer is een nieuw hoofdstuk in zijn verhaal. Wie durft? 
Seoul Escape Room – Seoul, Zuid-Korea
In Zuid-Korea kun je bij Seoul Escape Room als een van de weinige locaties Engelstalige spellen spelen. De kamers zijn hier opgedeeld in seizoenen en afleveringen. De posters van de escape rooms hebben wel iets weg van een Koreaans stripboek, dus alleen dat al is een plezier om naar de kijken. Maar laat je in de escape rooms vooral niet afleiden door de mooie, minutieuze details. Deze zijn zó goed gemaakt, dat je bijna je doel vergeet: ontsnappen. 
Diefenbunker – Ottowa, Canada
De Diefenbunker in Ottowa is de grootste escape room ter wereld! Vanuit deze enorme ondergrondse bunker is het jouw taak om te ontsnappen aan een geheime spionnenorganisatie. Bijzonder aan de Diefenbunker is dat deze bunker in 1959 door de overheid werd gebouwd in tijden van de Koude Oorlog. Dit was een belangrijke potentiele schuilplek als er nucleaire dreigingen waren. Overdag is de bunker dan ook een museum en ’s nachts verandert Diefenbunker in een escape room. 
diefenbunker bewerkt
LOST SG – Singapore, Singapore
De lastigste en meest intrigerende escape room in LOST SG is waarschijnlijk  Aoikigahara . Maar misschien ken je dit beter als Japan’s Suicide Forest: een bos dat bekend staat om het hoge aantal zelfmoorden dat hier plaatsvindt. Als straf voor het ronddwalen in dit onheilspellende bos moet je een paar ingewikkelde raadsels oplossen. Weet jij de puzzels op te lossen voor je te grazen wordt genomen in het zelfmoordbos? 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.