3 op Reis

De impact van street art op het Poolse Łódź

23-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
lodz_thumb
Polen schetst een beeld van schilderachtige straatjes en historische gebouwen. Maar daar doet de creatieve stad Łódź niet aan mee. In dit urbane vleugje Polen steelt de niet te ontwijken street art namelijk de aandacht.
Tientallen gigantische muurschilderingen verspreiden zich over het stadscentrum van de Poolse stad Łódź. De opvallende street art reikt vaak een hoogte van een paar verdiepingen.
lodz_6
lodz_2
Deze street art explosie is het initiatief van de Urban Forms Foundation. Deze organisatie streeft ernaar om urbane ruimtes een boost te geven. Door kunst en cultuur naar de voorgrond te trekken, tillen ze een stad naar een hoger niveau. En dat is precies wat gebeurde met het Poolse Łódź. In 2009 nodigde de Urban Forms Foundation hooggewaardeerde kunstenaars uit om de troosteloze straten van Łódź te transformeren in een openluchtmuseum voor street art.
lodz_5
lodz_3
De make-over van Łódź resulteerde in een grote nieuwsgierigheid vanuit bedrijven, investeerders en reizigers. Gevolg: Łódź bloeide uit tot creatieve stad, waar het aantal restaurantjes, bars, winkels, cinema’s en musea in rap tempo steeg.
lodz_1
lodz_4
Zelf op street art jacht gaan in Łódź? Houd er dan rekening mee dat je urenlang kunt ronddwalen om alle toffe plekken te spotten. De muurschilderingen liggen namelijk verspreid over de stad. Maak vooral gebruik van deze handige kaart , die je de tofste street art plekken laat zien!

Meer over:

lodz, polen, street art
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.