Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De duistere catacomben van Parijs

01-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1728 keer bekeken
  •  
FOTO7
De catacomben van Parijs: de meest griezelige attractie van de stad. Deze spot is zeker geen aanrader voor mietjes. De gangen zijn donker, koud en overal (maar echt o-ve-ral) spot je skeletten. Kun jij wel een scheut adrenaline gebruiken? Snel verder lezen dan. 
FOTO2
FOTO3
Aan de rand van de wijk Montparnasse vind je de ingang van de catacomben. Wanneer je 130 traptreden bent gedaald, spot je een gevel met de tekst: “Arrête, c’est ici l’empire de la mort”, oftewel: “Stop, dit is het rijk van de dood!”
FOTO10
FOTO6
De doorgang onder deze gevel brengt je naar een tunnelstelsel waar zo’n 6 miljoen Parijzenaren begraven ‘liggen’. De catacomben van Parijs zijn namelijk het gevolg van de overbevolkte begraafplaats Cimetière des Innocents. Door de Franse Revolutie in de 18 e eeuw, ontstond er op dit kerkhof een gebrek aan ruimte. Lijken werden daarom steeds vaker samen in één graf begraven.
FOTO1
Rottende lijken lagen openbaar op de begraafplaats en mythes vertellen dat je gemakkelijk ziektes kon oplopen van de geur. De begraafplaats werd daarom gesloten en lijken werden overgebracht naar een nieuwe plek: de catacomben. In de 18 e eeuw was dit dé redding voor een overbevolkte begraafplaats. Nu zijn de ondergrondse tunnels een van de meest toeristische spots van Parijs.
FOTO4
FOTO5
Hoewel het Franse labyrint zo’n honderd kilometer lang is, is slechts 2 kilometer openbaar gesteld voor publiek. Sommige jongeren lijken de catacomben wel héél interessant te vinden. Zo verdwaalden twee tieners vorige zomer in het illegale gedeelte van de tunnel. Drie dagen later werden ze pas gevonden… Je bent gewaarschuwd! ;-)
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.